Аналітика » ПОДІЇ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-25') and ((cat_id = '3')or('0' >= '3')) and (is_analytics = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(3 = '13')) order by id desc LIMIT 0, 20

Співвітчизники відвідали закарпатця, який вже 7 років сидить у єгипетській буцегарні

Аби добитися цього візиту, український журналіст Роман Бочкала разом із народними депутатами України Іриною Сусловою, ужгородцем Робертом Горватом та експертом з питань моніторингу умов утримання у неволі Володимиром Шурдуком прилетіли до єгипетської столиці.

Москаль знову посварився з поліцією

Таке вже було, коли на хабарі взяли мера Чопа Самардака. Керівник облдержадміністрації Геннадій Москаль тоді відкрито виступив проти Управління захисту економіки, яке затримувало мера Чопа. І ось зараз це ж таки УЗЕ затримало на хабарі голову Виноградівської РДА Михайла Русанюка.

Зламані мости, на вулицях намул та бруд - наслідки негоди в Рахові (ВІДЕО)

У п'ятницю в Рахові в результаті локальної зливи було підтоплено близько 50 дворогосподарств на шести вулицях. Також зруйновано три малі містки та пошкоджено три автомобілі.

Аналітика від Валерія Пекара: Донбас, ласкаво просимо додому

Стратегічна мета Росії, як ми знаємо, полягає не у загарбанні української території, а у знищенні українського державного проекту.

Аналітика: Орбан відкрив карти – як наростатиме конфлікт України та Угорщини

Понад два місяці Віктор Орбан публічно ігнорував українську тему, хоча його команда за цей час розгорнула потужну медійну та дипломатичну кампанію проти освітнього закону – аж до блокування діалогу на рівні Україна-НАТО.

Олексій Кудрін: Росіяни, у новому році ваше життя стрімко піде під укіс

Керівник російського Центру стратегічних розробок Олексій Кудрін попередив росіян про важкі часи у новому році (далі — мовою оригіналу)

Завойовник Закарпаття і кумир "Йоббіка": адмірал Хорті і його Угорщина

(мовою оригіналу) Обострение украино-венгерских отношений заставило многих из нас смотреть на Будапешт с такой же опаской, как и на Москву. Что ж, у современных адептов "великой Венгрии" есть пример для подражания.

Аналітика від "Української правди": Закарпатці – не сепаратисти

В’ячеслав Чорновіл, балотуючись на посаду президента України у 1991 році, запропонував: "Давайте зробимо так, аби полякам в Україні жилося краще, ніж у Польщі, угорцям краще, ніж в Угорщині, а румунам – ніж у Румунії".

Аналітика від Кравчука: Час конфедерації України прийшов

Можливість федералізації України, яка могла відбутися ще у 1991 році, озвучив перший президент України Леонід Кравчук (далі — мовою оригіналу)

Аналітика:Як зміниться життя, якщо політики виконають усе, що обіцяли до осені

Вересень, що традиційно асоціюється з початком навчального року, також є й першим місяцем нового політичного сезону, що стартує після тривалого літнього затишшя

Аналітика: Слуги народа, або Хто насправді керує коаліційними партіями в Україні

(мовою оригіналу) Понедельник 4 сентября можно назвать началом нового политического сезона в Украине. Именно тогда на первый согласительный после летних каникул соберутся главы парламентских фракций и лидеры комитетов

Аналітика: Як змінилася Україна за три роки війни

Українці вистояли в умовах несподіваної і підступної агресії з боку Росії. Цей факт позитивний, і про нього не треба забувати.

Аналітика Олега Пономаря: Просто для України нарешті прийшов час піти

(мовою оригіналу) Пост для одной подписчицы, которая читает меня (себто Олега Пономаря.-ред.)три года, но надеюсь, что больше не будет. Потому что, если за три года не поняла, то уже не поймет.

Українці на заробітках: що кажуть польські й угорські ЗМІ про наплив "заробітчан"

Деякі експерти навіть вважають, що Польщі слід посилити імміграційну політику. Деякі експерти навіть вважають, що Польщі слід посилити імміграційну політику.

Аналітика від Лещенка: Саакашвілі має забути про українську політику та просити притулку у США

Підписанням указу про втрату Міхеїла Саакашвілі українського громадянства під час його візиту в США президент України намагається ізолювати опального екс-голову Одеської обласної державної адміністрації

Аналітика Тімоти Снайдера: Україна це ключ до розуміння світової історії

Його заслужено називають одним з найяскравіших українських лобістів у світі. Він нагадує, що Україну слід розглядати як один з центрів європейської історії і пояснює, чому слід звертати увагу на неї і сьогодні

Курорти Чорного моря: де і за скільки можна знайти житло на узбережжі

(мовою оригіналу) Множество курортных городов и поселков на Черноморском побережье подойдут любителям как активного, так и размеренного летнего отдыха

Аналітика: Підозріло блискуче Ryanair-івське намисто і наївні українські аборигени

Реакція частини українського суспільства на конфлікт між аеропортом «Бориспіль» та лоукостером Ryanair - чудове підтверження того, що поки що наша країна готова хіба що до вступу у Африканський Союз минулих століть. Але аж ніяк не у Союз Європейський.

Словаки, німці та євреї Закарпаття: маленька штучка червінчик, але…

Пропонуємо вашій увазі черговий матеріал київського журналіста Андрія Ганжі про міжнаціональні стосунки в Закарпатті. Попередні матеріали стосувалися угорської громади, ромської   та румунської національних меншин.

Аналітика: Або Україна проведе реформи, або повернеться до клептократії

Далі мовою оригіналу інтерв'ю з Жераром Роланом, професором економіки та політичних наук Університету Каліфорнії, Берклі (США)

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат