В Ужгороді відбувся традиційний міжнародний турнір із петанку «Сакура»

16.05.2021 18:25 СПОРТ

Цього року турнір зібрав понад 70 учасників з усієї України та кількох іноземців. Ігри відбувалися в Боздоському парку в Ужгороді протягом трьох днів. У перший день відбувся турнір тет-а-тет. Після чотирьох попередніх кіл визначилися 16 кращих учасників, які розіграли медалі турніру А решта учасників розігрували медалі турніру Б.

Усі три призові місця в турнірі А дісталися представникам Харкова:

1. Павло Грибачов, 2. Олег Косолапов, 3. Влад Несм’янович. Четвертим став представник петанк-клубу «Ужгород» Євгеній Лиховідов.

У турнірі Б призові місця розподілилися так: 1. Світлана Дєгтярьова (Харків), 2. Сергій Баб’як (Київ), 3. Олександр Рослов (Львів).

Наступного дня відбувся турнір дуплетів (по два учасники в команді). Змагання проводилися за такою ж системою з визначенням учасників турнірів А та Б.

У турнірі сильніших перемогу знову здобули харків’яни. Команда у складі Олега Косолапова та Павла Грибачова у фіналі перемогла закарпатську команду у складі Євгена Лиховідова та Миколи Горбатка. Третє місце у київської команди у складі Сергія Баб’яка та Дмитра Бугая.

У турнірі Б всі три призові місця дісталися представникам Мукачева:

1. Тетяна Янікова — Наталія Скрябіна. 2. Пітер Гілладе — Тетяна Гілладе. 3. Василь Аксьом — Богдан Аксьом.

В останній день турніру відбулися головні змагання — триплетів (по три учасники в команді). Цього разу чемпіонами турніру А стали закарпатці: Євген Лиховідов, Микола Горбаток та Ігор Сєхін, які у фіналі перемогли команду з міста Ніжин Черкаської області у складі Миколи Ступака, Володимира Куровського та Олександра Скалозуба.

У матчі за третє місце харків’яни Олег Косолапов, Павло Грибачов та Сергій Савченко перемогли команду у складі киянина Дмитра Бугая та харків’ян Влада Несм’яновича і Андрія Камєнєва.

У турнірі Б перемогу здобув триплет у складі киян Сергія Баб’яка, Сергія Курдибахи та львів’янина Максима Фінька. У запеклій боротьбі вони з рахунком 13:12 перемогли команду у складі ужгородця Петра Гойса, киянина Олександра Коваля та львів’янина Миколи Дудюка.

Третє місце здобула команда дівчат у складі Вероніки Фінько, Лілії Литвин (Львів) та Юлі Машаровської (Черкаси).

Федерація петанку Закарпаття щиро дякує партнерам турніру: головному спонсору професійній лабораторії OneLab, компанії Чизай, крафтовій броварні Yuber. Цього року вперше партнерами турніру стала Демократична спілка угорців України, яка надала продуктові набори угорських делікатесів для переможців та призерів турніру.

Федерація також дякує за сприяння у проведенні турніру директору Боздоського парку Анатолію Ковальському та адміністрації ресторану «Роза і русин».

Федерація петанку Закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат