В Ужгороді відбувся один із найбільших у Центральній Європі турнірів із петанку «Сакура»

Федерація петанку України 11.05.2019 19:18 СПОРТ

Цього разу участь у турнірі взяли 130 петанкістів із 16-ти країн — України, Росії, Білорусі, Литви, Латвії, Естонії, Швеції, Данії, Угорщини, Словаччини, Чехії, Польщі, Болгарії, США, Марокко, Монголії.

Україна була представлена петанкістами Києва, Харкова, Львова, Черкас, Ніжина. Закарпаття представляли петанкісти Ужгорода, Мукачева та Хуста.

У перший день турніру відбулися змагання тет-а-тет. Перемогу здобув українець родом із Луцька, який вже тривалий час проживає в Польщі, Артем Дмитренко. Друге місце у словака Рудольфа Пульмана, а третє місце виборов поляк Марцін Хмель. Кращим із українців був Андрій Камєнєв із Харкова, який зайняв 11-те місце, а кращим із закарпатців став Михайло Тарканій, який посів 32-ге місце із 92-х учасників.

У суботу відбулися змагання дуплетів (по два гравці в команді). Тут перемогу здобула команда у складі Брахіма Чхаїбі з Марокко та Міхала Заневського з Польщі. Срібні та бронзові нагороди у команд із Польщі у складі Кароль Шульц—Лукаш Бугай та Марсін Хмель—Рафал Тойфель. Кращою українською командою виявилася команда у складі Владислава Несмяновича та Сергія Савченка з Харкова, які закінчили змагання в групі з 5-го по 8-ме місце. Що стосується закарпатців, то дві команди зайняли місця в групі з 9-го по 16-те місце. Це дуплети Ігор Заславський—Ігор Маркович та Андрій Ганусич—Роман Баб’як.

В останній день турніру відбулися змагання триплетів (по три гравці в команді). Тут перемогу здобула команда у складі угорців Єви Ачої, Йожефа Сабо та поляка Мацея Жлобінського. Друге місце посіла команда у складі марокканця Брахіма Чхаїбі та харків’ян Андрія Волошка і Валентина Лемешевського. А от бронзові медалі здобула збірна ветеранів України, у складі якої і ужгородець Ігор Заславський.

Федерація петанку України щиро дякує партнерам турніру: компанії Coca-Cola, мережі магазинів «Світ оптики», компанії «Чизай», крафтовій броварні «Бадзель», а також відомому краєзнавцю, професору УжНУ Федору Шандору.

Федерація петанку України

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат