Аннамарі Чундак: Олімпіада- 2022 підніме рівень зимового спорту на рівень вище

Андрій Слохіняк, студент відділення журналістики УжНУ 21.02.2014 14:33 СПОРТ

Ексклюзивне інтерв’ю з учасницею Олімпійських Ігор в Сочі.

— Дуже багато говорять про організацію Олімпійських ігор. Скажіть, будь ласка, про ваші враження від організаційної роботи цих змагань?

— Загалом позитивні, адже тут постійно розрівнюють гірськолижну трасу, чого не було у Ванкувері. Тут велика кількість готелів, а також потужна культурна та спортивна програма.

— А чим, окрім згаданого, відрізнялася підготовка у Сочі від того, що було у Ванкувері?

— У Сочі, порівняно з Ванкувером, усі роботи були завершені у останні дні. Можу відзначити місцевих працівників, оскільки ще минулого року олімпійського селища не було. І тим паче, що майже усе було зроблено з нуля.

— Як пройшов чотирирічний цикл підготовки?

— Наша держава, як завжди, за спортсменів згадує лише в останній рік до проведення ігор. А так постійно брали участь у змаганнях, Кубках світу і боролися за здобуття не лише призових місць, а і олімпійських ліцензій. Тут, на іграх, не знаєш, хто переможе. Звісно, є сильні країни у цьому спорті, як-от Німеччина, Австрія чи Швейцарія. Однак усі спортсмени ладні віддати себе заради найвищого місця. Мені теж довелося трохи побороти себе, адже ще позаминулого року дістала травму.

— А чим відрізняється настрій на Олімпіаді від настрою на Кубку світу?

— До Олімпіади завжди прикута увага мільйонів. Події на Кубках світу цікавлять, на жаль, вузьке коло людей. Тут панує відчуття свята, яке неможливо описати.

— І наостанок, що ви скажете про можливість бути країною-господаркою ОІ-2022?

— Україні буде надскладно боротися за те, аби приймати ігри, адже є хороша конкуренція. Однак створення бази дасть у майбутньому можливість готувати нові кадри для українського спорту і підняти його рівень на кілька сходинок вище.

Андрій Слохіняк, студент відділення журналістики УжНУ

ТЕГИ : Аннамарі Чундаксноубординг

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат