Нова хвиля

19.09.2021 11:04 СОЦІО

Влітку було спокійніше. Про коронавірус у нас почали забувати. Часто по кілька днів поспіль на Закарпатті взагалі не фіксувалося жодного випадку захворювання на коронавірус. Ми почали забувати про захисні маски, вільно спілкувалися, відвідували масові заходи. Однак потім почали надходити тривожні новини з деяких країн світу, де розгулявся штам «Дельта».

І ось ми знову опинилися в полоні цієї нечисті. За добу вже фіксується по понад 50 випадків захворювання на коронавірус, знову помирають люди. Останнім часом Закарпаття перевищило поріг госпіталізації — у Закарпатській області динаміка госпіталізацій вже 13 вересня перевищила норму, досягнувши 55,6% (норма — менш ніж 50 %).

Закарпаття перейшло з «зеленої» зони карантину в «жовту», а міністр охорони здоров’я пророкує нам найближчим часом «червону» зону з усіма наслідками.

Вже з цього понеділка більшість закарпатських шкіл знову перейдуть на дистанційне навчання.

Здавалося б, нас повинна врятувати вакцинація і влада активно відкриває пункти масової вакцинації, але черги там чомусь не стоять.

Як показало опитування, понад 56 % українців не планують вакцинуватися, майже 52 % взагалі виступають проти обов’язкової вакцинації.

Про це свідчать дані опитування Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

Ці показники одні з найвищих у світі порівняно з сусідніми державами, де проводили відповідні опитування. Тобто, мало того, що у нас вакциновано лише 15 % населення, то ще й бажаючих вакцинуватися мало.

А попереду холодний період. Як розповів заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, в Україні, крім коронавірусу, очікується циркуляція штамів грипу B/Washington, H1N1 та H3N2.

Словом, ми на порозі нової карантинної хвилі. Осінь веселою точно не буде.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат