Біженці бувають різними…

21.06.2014 22:40 СОЦІО

На Сході війна і фіналу не видно. Люди тікають із розбомблених та розграбованих міст, рятуючись від смерті. Дехто тікає в Росію. Дехто в різні регіони України. Закарпаття також приймає біженців зі Сходу. Люди в нас намагаються створити прибульцям комфортні умови. Створюються групи волонтерів, дечим допомагає влада.


Цієї середи під керівництвом голови Закарпатської обласної державної адміністрації Валерія Лунченка відбулася нарада з керівниками всіх райдержадміністрацій краю, на якій вирішувалися проблеми громадян, які переселяються з півострова Крим і східних областей. «Станом на 18 червня обласним штабом із питань розміщення сімей військовослужбовців, які прибудуть на територію Закарпатської області з АР Крим та м. Севастополя, зареєстровано 207 осіб із числа переселенців з АРК, із яких — 158 цивільних і 49 осіб — військовослужбовців із їхніми сім’ями.

Усі переселенці з АРК на території Закарпатської області забезпечені тимчасовим житлом (є випадки придбання постійного житла за власні кошти переселенців), що стало можливим завдяки роботи органів влади, добровільних громадських об’єднань, мешканців краю, які надають власне наявне житло для кримчан.

Протягом останніх тижнів через загострення ситуації у східних регіонах країни зросла кількість переселенців саме звідти. Так, на сьогодні обласним штабом зареєстровано ще 147 осіб переселенців із Луганської та Донецької областей», — повідомила прес-служба ОДА.

Поки що кількість біженців для області не критична. Щоправда, деякі люди, які допомагають біженцям, уже розповідають, що інколи трапляються інциденти. Замість подяки вони чують матірні грубі слова і нарікання на недостатній… сервіс.

На жаль, подібне трапляється по всій Україні. У Львові влада вже навіть прийняла рішення приймати лише жінок із дітьми, а чоловіків відправляти назад, бо якось не добре, коли наші хлопці гинуть на Сході, захищаючи єдність країни, а здоровані зі Сходу вирішили сховатися від проблем подалі.

До речі, кричущі факти грубості біженців фіксуються як в Україні, так і на території Криму, куди сховалися проросійські прихильники. Ось лише два свіжі листи з Інтернет-видань.

У ЛЬВОВІ БІЖЕНЦІ ЗІ СХОДУ ЗАКЛИКАЮТЬ ПУТІНА ВИГНАТИ НАС ЗІ ЛЬВОВА

Лист із львівського Інтернет-форуму: «Знайома попросила мене дати пожити в квартирі сім’ї з Донецької області. Я їх зустріла на машині, нагодувала, дала ключі від квартири і поїхала (я живу в іншому місці). Через кілька днів захожу, їх не було, вони вийшли за пивом (як потім виявилося), на столі був ноутбук відкритий і там лист. Я прочитала — люди ж незнайомі, всяке може бути. Мене до цих пір тіпає, як згадаю. Господи, шо то за люди??? Як можна бути таким у час, коли війна йде???

Там було про те, що я лохушка і взагалі бандери — лохи, їх можна розводити, бо вони наївні, що вони тут живуть у центрі як сир у маслі, все їм безкоштовно. Автор приколувався з нашої вимови, розказував, що класно би було покликати сюди Путлера і вигнати нас зі Львова. Бо у Львові реально круто — Європа. І щоб «пацани» не боялися сюди їхати — лохи все влаштують. І було би класно мою квартиру собі забрати. І ще купа-купа всього, що я не буду переповідати, бо зараз ще приб’ю когось через нерви. Потім вони прийшли і в нас була розмова на кшталт «Слиш, ти овца, я тє щас».

Коротше, викликала я свого знайомого і відвезли ми цих драних біженців на вокзал. Я купила квиток їм на поїзд до Вінниці й посадила у вагон.

Господи, я не хочу, щоб таке бидло жило в моєму місті. Хай краще думають, шо ми бандери людей їмо. Я не хочу більше допомагати ніяким біженцям із Донбасу, ні нормальним, ні ненормальним. НІЯКИМ. Вони привозили тітушок на Майдан, вони покликали війну в Україну, через них мої друзі мають воювати на Сході. Хай їдуть хоч на Марс, хоч у Москву. Хай несуть відповідальність за свої вчинки, може хоч тоді розуму навчаться».

«БЕЖЕНЦЫ ИЗ ДОНЕЦКОЙ ОБЛАСТИ ОКАЗАЛИСЬ ХАМАМИ, МОШЕННИКАМИ И ЛЮБИТЕЛЯМИ ХАЛЯВЫ»

Із російських Інтернет-видань: «К сожалению, многие беженцы из Донецкой области оказались хамами, мошенниками и любителями халявы. Крымчане, решившие помочь «обездоленным» жителям Донбасса, приехавшим в Крым, где им бесплатно предоставили жилье в гостиницах и на базах отдыха, шокированы их крайне низким уровнем культуры и поведением.

Как выяснилось, многие «беженцы» бегут не от пуль, а за чужой счет оттянуться на море со всеми вытекающими из этого попойками и дебошами. В центре Симферополя мы встречаемся с волонтером Инной, которая размещает беженцев в гостинице «Артек», после чего они разъезжаются по всему Крыму.

— Вчера был сумасшедший скандал, — рассказывает она, пока мы едем в гостиницу. — Среди ночи приехал автобус. Людям предложили поехать в Бахчисарай, жить там. Но некоторых эта ситуация крайне возмутила, мол: «Мы думали, что будем жить возле моря, а нас в предгорье». В общем конфликт до того раздулся, что пришлось вызывать милицию. Нас оскорбляли эти «беженцы» и обвинили, что мы их обманули.

— Ого, и часто такое? — интересуюсь.

— Скандал скандалом, но бывают вообще удивительные вещи, — рассказывает Инна. — «Беженец», размещенный в Севастополе, звонит: «У меня номер в отеле на солнечной стороне — жарко. Переселите меня в номер с кондиционером». Видимо, люди не понимают, что есть нормы какие-то, по которым мы их расселяем, — со вздохом говорит Инна.

Пока общаемся, из коридора гостиницы раздаются какие-то крики.

— Да иди лечись, сука психбольная! — кричит мужчина на беременную женщину.

— Ты вообще сыкло! Шел бы лучше воевать, а не убегал! Еще мужик! — разражается гневом женщина и уходит в свою комнату.

— Воевать? – удивляется мужчина. — Да пошло оно нах*й!

Коментарі :


18.03.2022 22:14 василь  

фото цього   хуя жрущого шашлик   який   прикидається біженцем викликає бажання не допомагати їм а посилати їх туди за русским кораблем


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат