Сміттєпровід із каналізації. Як мешканці Ужгорода самі собі створюють проблему

Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород» 23.09.2023 13:50 РАТУША

Щодня по кілька разів до нас надходять заявки на прочищення каналізаційних мереж, - повідомляє КП "Водоканал м.Ужгород". - На такі звернення аварійні бригади намагаються виїжджати одразу.

Як правило, засмічення каналізації відбувається через те, що її використовують в якості сміттєпроводу.

Більша половини каналізаційних мереж в Ужгороді та навколишніх селах є застарілими, а кількість відходів, які люди зливають в каналізацію, з року в рік лише зростає. В результаті створюються численні затори в роботі каналізації. Часто навіть одна людина може створити проблему для цілого будинку, викинувши в каналізацію непридатні для цього залишки їжі, або й речовини неорганічного походження. У результаті створюються затори, які дуже важко ліквідувати.

На навантаження каналізації впливає багато чинників, усе залежить від опадів, кількості води, що зливається у каналізацію, ну і, звичайно, від самої поведінки ужгородців. Усе це призводить до засмічення не лише одного колодязя, а й цілої мережі.

Як приклад на минулих вихідних по вулиці Грушевського працювали чотири одиниці техніки щоб ліквідувати затор. На фото нижче можна ознайомитись з результатом прочищення:

Затор спричинило викидання вологих серветок до каналізаційної мережі.

Вологі серветки схожі на папір, а тому більшість вважає, що це — папір, який можна викинути в унітаз. Натомість у виробництві вологих серветок використовують пластик, тому вони, на відміну від паперу, не розкладаються і забивають каналізації.

Проблема серветок в стоках стає все більш нагальною по всьому світу. Більшість з них не розчиняються у воді і, потрапляючи до каналізаційної мережі створюють значні проблеми.

Екологи стверджують, що такі серветки можуть розкладатися десятки років.

Наголошуємо: унітаз і раковина – не сміттєвий контейнер! Неправильна експлуатація каналізації призводить до засмічення трубопроводів, руйнування решіток, засмічення насосних агрегатів, що призводить до аварійних зупинок каналізаційних насосних станцій та виливання стічних вод на вулиці, в підвали та житлові приміщення.

Якби всі жителі дотримувалися простих правил користування системою каналізації, це дозволило б уникнути аварій, пов’язаних з засміченням каналізаційної системи та руйнування каналізаційних мереж.

Закликаємо споживачів дотримуватися правил користування каналізацією і пам’ятати про довкілля.

Цивілізоване поводження з каналізацією починається з нас!

Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Коментарі :


23.09.2023 14:58 Степан Сокира

Не витрачайте гроші на премії. А витрачайте гроші на рекламу (біг-борди) в якій роз'яснює правила користування   унітазом та властивості води та серветок.


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат