В Ужгороді керівники Кошицького аеропорту розповіли про допомогу для України

17.06.2023 13:51 РАТУША

9 червня в Ужгород прибули керівники аеропорту словацького міста Кошице - заступник виконавчого директора Аеропорту Кошице Томаш Янчуш та головний менеджер з розвитку бізнесу Аеропорту Кошице Юрай Тот.

Керівники Кошицького аеропорту на брифінгу в Ужгороді розповіли, що для них важливою є підтримка України у важкий час.

"Ми хочемо показати, що залишаємося прихильними до Ужгорода, Закарпаття та й цілої України не лише в довоєнний час, але й зараз, коли Україна перебуває в стані війни. З перших днів російської агресії ми передали цілу вантажівку гуманітарної допомоги для наших колег - працівників аеропорту «Ужгород" та їх родин. Допомагаємо й іншим регіонам України", - розповів Томаш Янчуш.

Від початку війни багато біженців з України, які прибули до Словаччини були розгублені і співробітники аеропорту надавали їм всебічну допомогу та інформацію. На роботу до аеропорту були прийняті нові працівники, які спілкуються українською і зараз українці, які прямують у різних напрямках з аеропорту Кошице, почуваються в аеропорту абсолютно комфортно.

У свою чергу, Юрай Тот розповів, що наразі аеропорт міста Кошице пропонує ряд популярних рейсів до Відня (11 разів на тиждень), Праги (4 рази на тиждень), Дубліна (2 рази на тиждень), Лондона (5 разів на тиждень) та Варшави (6 разів на тиждень). Далі з цих аеропортів можна літати по цілому світу. "Ведуться переговори про відкриття нових маршрутів, але поки що ми не будемо розкривати подробиць, поки не будуть підписані угоди", - сказав Юрай Тот.

Присутній на брифінгу радник глави уряду Словаччини з міжнародної співпраці Едуард Бураш розповів, що аеропорт Кошице вже багато років є партнером Днів України в Кошице. Він, зокрема, повідомив, що представники аеропорту будуть і на урочистому відкритті шелтеру для переселенців, який незабаром відкриють у селі Середнє на Ужгородщині. Цей проект фінансується за допомоги уряду Словаччини. А 23 червня буде закінчено ще один словацький проект в обласному будинку дитини у Сваляві.

Керівники аеропорту Кошице також зустрілися з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою і передали 200 павербанків для мешканців міст та сіл Херсонщини, яких евакуювали через теракт на Каховській ГЕС.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат