АВЕ vs мерія: Коли в місті налагодять прибирання сміття?

22.05.2021 18:21 РАТУША

Останні тижні в Ужгороді загострилися проблеми з вивозом сміття: контейнери стоять переповнені і сміття не вивозиться. Компанія AVE, яка займається вивозом сміття в Ужгороді, пояснила причину: дорогу до сміттєзвалища щовечора перекривають представники муніципальної поліції, яка підпорядкована Ужгородській міськраді.

У компанії AВE написали звернення до Андріїва з цього питання і поставили умову: «У разі незабезпечення Вами безперешкодного доступу автомобілів товариства до полігону ТПВ, ми будемо вимушені зупинити вивіз відходів із території міста».

В мерії пояснили, що раніше адміністрацію ТОВ «АВЕ Ужгород» було попереджено, що з 18 грудня 2020 року прийом відходів на полігоні здійснюватиметься щоденно з 8 до 18 години, вечірнього вивантаження не передбачено. Крім того, паралельно з вивезенням сміття з території Ужгорода, вивозять сміття і з сусідніх ОТГ та обліковують його на міському полігоні як ТПВ, звезені з міста Ужгорода.

«З огляду на критичний стан завантаженості міського полігону — понад 95 % — Ужгородська міська рада днями ініціювала перевірку, звідки і в яких обсягах ТОВ «АВЕ Ужгород» звозить на полігон відходи, — відповіли в мерії. — Працівники департаменту міського господарства та управління муніципальної варти провели контрольні зважування та здійснювали супровід сміттєвозів. При цьому виявили, що вивезення відходів проводиться за незатвердженими маршрутами та графіком, із відхиленнями від них». За результатами моніторингу, додали, мерія скерує інформацію «у відповідні контролюючі органи».

Між тим, у кулуарах міськради поговорюють, що один із заступників мера лобіює питання розірвання угоди з АВЕ, щоб місто підписало угоду з наближеною до нього фірмою. Але АВЕ — фірма з інвестиційним австрійським капіталом і у випадку тиску на неї в ситуацію втручатиметься центральна влада, яка афішувала захист іноземних інвесторів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат