Ужгородські дороги після ремонту не пройшли випробування дощем

04.05.2019 20:39 РАТУША

В Ужгороді після першого ж серйозного дощу всі щойно відремонтовані вулиці та площі затопило. Після першого ж дощу під водою опинилася реконструйована частина площі Петефі. Нагадаємо, що ремонт цієї площі та інших площ та вулиць міста сягав не один десяток мільйонів гривень з кишень ужгородців. А тепер площі Петефі, Кирпи, вулиці Шумна, Капушанська пішли під воду — мерія бездарно «утопила» десятки мільйонів гривень, не зробивши нормальної зливової каналізації.

Депутат міськради Віктор Щадей на своїй сторінці у Facebook пояснив відверто — відповідальність за це несе міський голова:

«Бо якщо підрядник неякісно виконав роботи — то мерія просто не має підписувати акти виконаних робіт і не має перераховувати гроші за ці неякісні роботи.

— Бо якщо підрядник постійно зриває терміни виконання робіт і постійно є нарікання на якість його роботи — чого тоді мерія не вводить серйозні штрафи, а раз за разом підписує з ним нові договори?

— Бо якщо за підрядником тягнеться шлейф криміналу за попередні роботи в Ужгороді, то чого мерія все одно продовжує з ним співпрацю?

Відповідь на ці питання одна — і ужгородці добре її знають.

Дбайливий господар ніколи б не мав справ з тим, хто постійно його підводить. Але нашому місту не повезло, бо Богдана Андріїва такі проблемні підрядники задовольняють. Бо там, де міський голова мав би захищати інтереси громади, він цього не робить.

Завдяки децентралізації за останні роки місто отримало додаткові сотні мільйонів гривень. Однак, на прикладі цих об’єктів, ми бачимо, як неефективно використовуються ці кошти.

І замість того, щоб звільнити за такі неподобства керівника міського господарства Бабидорича, він його всіляко захищає і за ці 3 роки навіть догани йому не озвучив. Значить, мера така ситуація з ремонтами доріг влаштовує.

З приводу зловживань при ремонтах я особисто звертався в правоохоронні органи, цю тему неодноразово висвітлювали ЗМІ. За останні 3 роки порушено багато кримінальних справ саме за зловживання при ремонті доріг. Однак ми так і не почули про пред’явлені звинувачення конкретним чиновникам чи підрядникам. Не почули про передані в суд справи. Тим більше, не почули про засуджених корупціонерів і, що було б найпотрібнішим — про повернуті в міський бюджет гроші.

Таке враження, що ці справи порушували просто для того, щоб вилучити всі матеріали — і цим самим поставити хрест на будь-яких подальших розслідуваннях зловживань.

Думаю, саме зараз правоохоронні органи мають активізуватися. Політичного даху, який прикривав зловживання мерії останні роки, більше нема. Тож тепер ніщо не заважає слідчим і прокурорам захистити інтереси громади і притягнути до відповідальності всіх причетних до махінацій з ремонтами».

Коментарі :


04.05.2019 19:42 Вітя

Правильно!!! Жителям Ужгорода потрібні якісні дороги, а не пусті обіцянки мера, злочинне недбальство мера, не компетентність мера...


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат