На сесії міськради Ужгорода сталися сутички через землю

31.03.2017 15:01 РАТУША

У четвер 30 березня чергове засідання сесії Ужгородської міськради почалося пізніше через земельний конфлікт. У сесійній залі виникла суперечка між представниками УПЦ МП та військовослужбовцями через земельну ділянку по вул. Минайській, 71 (поблизу колишньої залізничної лікарні). Йдеться про 0,1394 га для будівництва й обслуговування релігійних організацій. Цю ділянку, що перебуває в користуванні Київського патріархату, міська влада на вимогу представників Московського патріархату мала намір поділити між патріархатами. Випереджаючи розгляд відповідного проекту рішення, присутні на сесії військовослужбовці звинуватили церковників у рейдерському захопленні землі.


Аби якось вгамувати пристрасті, міський голова зняв проект рішення з розгляду, та представників УПЦ МП це не зупинило і вони рушили до президії. Відтак там зчинилася спочатку перепалка, а згодом штовханина між вояками й церковниками Московського патріархату. З огляду на це в засіданні сесії було оголошено півгодинну перерву, а депутати і присутні покинули залу засідань. Церковники використали перерву для молитов.

На порядок денний сесії було винесено 46 питань. Розгляд проектів рішення, що стосувалися земельних питань, перенесли. Депутати затвердили ставки місцевих податків. Зокрема затверджено на території Ужгорода фіксовані ставки єдиного податку з розрахунку на календарний місяць у таких розмірах: для платників першої групи — 10 відсотків до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на

1 січня податкового (звітного) року; для платників другої групи — 20 відсотків до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Є зміни щодо транспортного податку, земельного податку, ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб — їх встановлено у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати на 1 січня звітного (податкового) року за 1 кв. м.

Депутати підтримали рішення надати грошову допомогу учасникам АТО в розмірі 2 тис. грн. на особу, на загальну суму 36 тис. грн. По 100 тис. грн. матеріальної допомоги отримають рідні загиблих учасників АТО з Ужгорода.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат