Лист у редакцію: Чому місцева влада руйнує красу Ужгорода?

Іван Чонка 12.03.2017 18:24 РАТУША

Публікуємо листа від ужгородця Івана Чонки. Далі — пряма мова.

Понад тисячу років наше місто розцвітало, гарнішало, ставало елегантним, чарівним…

Та зараз руйнується все, у що вклали душу, енергію творці нашого міста. Ці люди створили будинки, школи, храми, готелі — за європейською архітектурою. А зараз псується унікальний ансамбль нашого міста.

Чую і читаю у пресі, що наші «великі» (спеціально пишу з малої літери) б’ють себе у груди, кажуть, що «люблять Ужгород». Ці пройдисвіти хочуть «покращити» парки, сквери — бо вже все захоплене, продане, тож залишилося загарбати «легені» Ужгорода.

Панове, не втручайтеся в наші парки! Боюся, що ж ви там натворите зі своїми придворними, кишеньковими «любителями» міста. Хто вам дозволив забудовувати спуск зі Собранецької до базару? Нащо ця будівля, яка там розташувалася? Вона схожа на склад, хлів. В інших містах навіть гаражі кращі будують!!! Ви ж їздите і ходите містами в інших державах, то маєте бачити, як там гарно. Чому так красиво не будуєте в рідному місті?

Раджу вам поїхати до «Деренівської купелі», яка в Нижньому Солотвині. Проконсультуйтеся із тими спеціалістами, які створили ту всю красу. Хай вони вам пояснять, що таке парк, сквер, ландшафт. Не плутайте це з баром, пабом, рестораном чи ларком.

Що ви хочете в наших парках зробити? Нічого вам не потрібно робити. Ви маєте розуміти одне: що дерева потрібно доглядати. Доріжки в парках зробіть витонченими, з мармуру, наприклад, як у Львові. Бо в зелених зонах Ужгорода доріжки висипані з гравію. Облаштуйте у парках нормальну інфраструктуру, аби там з задоволенням можна було гуляти і відпочивати. За ваших каденцій у парках комфортно тільки безхатченкам та всіляким соціально небезпечним.

Вірю, влада таки не знищить красу, яку для нас звели минулі покоління. Можновладці, не чіпайте те, що не ви створили.

Чиновники, ви замислювалися над тим, що робите? Чи вмієте тільки підлаштовуватися? Зараз ви кричите «Слава Україні!». Але Україна відповідає, що такі пси-сини їй не потрібні, бо не любите ніщо.

Ви пройдисвіти, які наживаються на чесності людей. А ці люди сердечно вірують і знають, що будь-яке зло є гріхом… І воно буде покаране.

Ви любите їздити у Ватикан на офіційні церковні події. Невже вас там благословляють? Чи привезете з Ватикану світло? Ні! Бо ви свій край загубили, пропили, прогуляли, зрадили... Бог усе бачить...

Думайте, думайте і читайте — про таких, як ви, вже багато написано.

Хочете щось хороше зробити, то купіть землю (як попередники у всі часи робили), наприклад, у районі Барвінка і на пустому місці збудуйте нове. І воно буде вами створене — міні-місто, офіс, центр сучасного дизайну. Перед будівництвом запросіть архітекторів, ландшафтників, які підкажуть, що повинні бути парки, сквери, а не тільки «ліс» із будинків… Думайте про те, як захистити Ужгород і його околиці від автомобілів! Ужгород потребує озеленення, аби хоч трохи дихати.

Краще займіться каналізацією! Для оновленого Ужгорода необхідно провести нову каналізацію! А ще збудуйте підземні автостоянки для всіх автомобілів, аби менше забруднювати повітря!

А люки! Ви навіть люки не можете прочистити від зливу в них бетону!!! Один із таких люків — на вулиці Уральській. Другий — на Швабській, 38. За цією адресою зараз ведеться будівництво. Люк фактично забетонований, відтак вода в нього не стікає. Всі люки приймають воду, а цей ні — бо там бетон. Владо, ти з люками наведи лад, а вже потім спробуй замахнутися на щось велике! І не псуй красу парків і скверів!

Іван Чонка

ТЕГИ : огляд листів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат