Цап: «Зайшло — голосують. Не зайшло — знімають із голосування»

03.03.2017 15:41 РАТУША

Попри те, що Цап підкреслено бадьориться та зверхньо іронізує над правоохоронцями й ситуацією загалом, цього тижня було оприлюднено оперативні відеозаписи щодо його кримінальної справи.


28 лютого під час прес-конференції заступник прокурора Закарпатської області Андрій Манькут повідомив про завершення досудового розслідування у резонансній корупційній справі Ужгородської мерії. Присутнім показали кілька відео, що стосуються справи про отримання хабара першим заступником мера Ужгорода Іштваном Цапом та головою земельної комісії міськради Станіславом Пономарьовим. Третім фігурантом справи є представник одного з комунальних підприємств Олег Громадський.

На відео Цап із ручкою та аркушем паперу у своїй характерній манері «рішає» суму хабара, демонструючи добрі знання таблиці множення. А також красномовно описує ситуацію: «Зайшло — голосують. Не зайшло — знімають із голосування». Не дивно, що фраза від Цапа практично відразу стала крилатою і над нею потішаються в мережі Facebook. «Фразу Іштвана Цапа: «Зайшло — голосують. Не зайшло — знімають із голосування» пропоную проголосити офіційним девізом Ужгорода і використовувати при майбутньому брендуванні міста», — влучно запропонував один із користувачів мережі.

Натомість на своїй сторінці у Facebook підозрюваний глузливо заявив, що його відео «якось не вражає», бо, мовляв, правоохоронці «писали» його в робочому кабінеті, але досі чомусь ті записи так і не оприлюднили.

Нагадаємо, Ужгород прозвучав на всю країну корупційним скандалом 25 січня, коли прокуратура Закарпатської області спільно з управлінням СБУ підтвердили факт вимагання першим заступником ужгородського мера Іштваном Цапом хабара на суму 40 тис. грн. за отримання підприємцем дозволу на приватизацію землі. Цапу було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 ККУ.

31 січня Ужгородський міськрайонний суд під головуванням судді Олега Придачука обрав Цапу міру запобіжного заходу — домашній арешт. 10 лютого Апеляційний суд Закарпатської області ухвалив рішення про взяття підозрюваного під варту до 24 березня з можливістю внести заставу в розмірі 240 тис. грн., яку було внесено. Сторона обвинувачення вимагала заставу вдесятеро більшу — 2 млн. 560 тис. грн.

Що Цапу таки «зайшло», у переважної більшості громадян сумнівів не лишилося, а ось що з того буде — питання відкрите.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат