Які програми схвалила сесія

03.03.2017 15:01 РАТУША

28 лютого відбулося чергове засідання сесії Ужгородської міської ради. Першим розглядалося питання мешканців вул. Міцкевича, 9, які за 10 років заборгували 115 тис. грн. за воду. При цьому тут помінялися власники кварир, колишнє керівництво кооперативу не перерахувало кошти за спожиті послуги Водоканалу, відтак відкрито кримінальне провадження, а мешканці не можуть створити ОСББ і просять депутатів списати їм борг.

Оскільки Водоканал на сьогодні збиткове й дотаційне підприємство, зійшлися на можливості реструктуризації боргу. Водоканал встановив поквартирний облік водопостачання і водовідведення.

Депутати ухвалили Програму підтримки малого і середнього бізнесу на 2017—2018 рр., що передбачає часткову компенсацію підприємцям відсоткових ставок за кредитами та позиками, на що спрямують 2 млн. грн. Хто саме має право претендувати на цю компенсацію, можна дізнатися в міськраді. Також депутати затвердили Комплексну програму матеріально-технічного забезпечення військових формувань та вдосконалення цивільного захисту населення на 2017—2018 рр., що передбачає капремонт інженерного обладнання систем протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості, обладнання систем димовидалення, автоматичної пожежної сигналізації, системи оповіщення, виведення сигналів від систем пожежної автоматики на пульти пожежного та техногенного спостереження, евакуаційного освітлення, протипожежного водопостачання, придбання пожежно-технічного обладнання — пожежних рукавів, кранів, стволів), оснащення небезпечних виробництв сучасними системами протипожежного захисту (КП «Водоканал»), капремонт пожежних гідрантів, водоймищ, заходи протипожежної безпеки в ужгородських навчальних та медичних закладах, бібліотеках і музичній школі ім. Чайковського тощо. Фінансування Програми на два роки — близько 16 млн. грн., на поточний рік — близько 8,1 млн. грн.

Депутати також внесли зміни до Програми зайнятості населення: так, у поточному році передбачається організація громадських та інших тимчасових робіт для 430 ужгородців.

Підтримано Програму встановлення автономного електричного опалення в Ужгороді на поточний рік: так, електричне опалення встановлять у 18 помешканнях, іншим 10 допоможуть ввести електроопалення в експлуатацію. Також було проголосовано Програму реконструкції та капітального ремонту мережі зовнішнього освітлення Ужгорода на 2017—2020 рр.

Згідно з рішенням, обсяги фінансування першочергових заходів Програми на поточний рік становлять 6 млн. 200 тис. грн., 5 млн. 987 тис. грн. — на капремонт мережі зовнішнього освітлення міських вулиць, як-от перехрестя вулиць Перемоги—Легоцького, Київська наб., вул. Капітульна, «Замкові сходи», вул. Замкова, пішохідна доріжка від вул. Заньковецької до вул. 8 Березня, вул. Чорновола, вул. Канальна, вул. Насипна, вул. Залізнична, вул. Ш. Руставелі, вул. Стародоманинська, вул. Долгоша, вул. Технічна — вул. Вокзальна, пл. Б. Хмельницького, вул. Університетська (від Докучаєва до Грибоєдова), Осипенка тощо.

Суперечка виникла між депутатами та міським головою наприкінці сесії через звернення про підтримку блокади ОРДЛО. На сесію було винесено одразу дві пропозиції від фракції «Самопомочі» та апарату ради. Депутати звинуватили мера в маніпулюванні, а суперечка закінчилася провалом при голосуванні обох звернень.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат