Про реконструкцію історичного центру говорять багато.   Коли робитимуть?..

25.03.2016 21:12 РАТУША

Про комплексне оновлення центру Ужгорода йдеться давно, але далі нарад і обговорень питання не просунулося. Так, на черговій нараді керівництва міської ради Ужгорода, департаменту міського господарства щодо проведення комплексної реконструкції історичного центру міста говорили про заміну комунікацій, мощення, оновлення фасадів і дахів будинків на вулицях Волошина, Корзо і пл. Театральній.

Роботи вестимуть, починаючи з заміни комунікацій, обіцяють у мерії, а потім уже ремонт мощення, фасадів і покрівлі. Цього разу звернулися до Закарпаттяобленерго, Закарпатгазу, Укртелекому і міського Водоканалу, аби підприємства терміново надали технічні відомості, де саме пролягають відповідні комунікації і що саме необхідно міняти.

На думку мера, проектування і власне роботи слід розділити на два етапи, щоб одразу не працювати по всьому пішохідному центру, а спочатку виокремити локацію площі Театральної з територіями від філармонії до Корзо, де оновлення заплановане в першу чергу.

Знову говорилося про капремонт і благоустрій пл. Ш. Петефі, де мають викласти бруківку від пішохідного мосту, а також на проїжджу частину довкола скверу, а в самому сквері встановити фонтан.

Чиновники згадали про будівлю на розі пл. Петефі й вул. Швабської, відому ужгородцям як магазин «Кристал». Будівля історична, багата ліпниною, яку потрібно відновити фахово.

Крім того, оновитися може і покриття пл. Поштової, а також фонтана, який не так давно гучно відкрили, але вже повністю занедбали. В мерії обіцяють оновити мощення вул. Небесної Сотні, де «просіла» проїжджа частина.

Чиновники обіцяють вимостити центральні вулиці натуральним каменем, а саме бруківкою, яку раніше зняли з вул. Швабської, частини вул. Кошицької, а також планують зняти з вул. Перемоги під час її цьогорічної масштабної реконструкції. Так званою різаною гладкою бруківкою вимостять пішохідні зони, де буде комфортно ходити на високих підборах для представницям прекрасної статі.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат