Сесія ухвалила скандальний Генплан й надала бюджетних   13,5 млн. грн. для перевізників

11.03.2016 23:21 РАТУША

Після довгих суперечок та емоційних сварок, що тривали протягом майже години, всупереч протестам міської громади й проханням зняти з порядку денного й доопрацювати питання, ужгородські депутати ухвалили зміни до Генплану міста 21-м голосом «за» під час сесії у четвер 10 березня.

На переконання активістів, Генплан є злочинним для ужгородців та містить кримінальні ознаки, а тому має стати предметом вивчення прокуратури. Генплан був погоджений на найскандальнішій погорєловській сесії з кричущими порушеннями, відтак ним остаточно легітимізовано попередні дерибанні дії влади й дано «зелене світло» для наступних, зокрема, на знищення зелених зон Ужгорода. Голосувати за рішення відмовилися фракції «Солідарність», «Самопоміч» та «Наш край».

Іншим «топовим» рішенням сесії, після того, як виконком напередодні підняв ціну на проїзд у маршрутці до 4 грн., стало виділення перевізникам аж 13,5 млн. грн. компенсації за пільговиків. Це передбачено Програмою фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Ужгороді на 2016 рік. Сам міський голова мотивував це «катастрофічною ситуацією з проїздом пільговиків, яких в Ужгороді 20 тисяч».

Депутати ухвалили також рішення підтримати міліцію, виділивши з бюджету 1 млн. 265 тис. грн., проголосувавши за Програму протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки та порядку на території м. Ужгорода на 2016 рік. Кошти, згідно з програмою, будуть спрямовані на проведення ремонтних робіт у приміщеннях чотирьох пунктів охорони громадського порядку (450 тис. грн.), придбання офісної та комп’ютерної техніки, засобів зв’язку, GPS-навігаторів та відеореєстраторів для службового транспорту Ужгородського ВП ГУНП (150 тис. грн.), забезпечення паливно-мастильними матеріалами, оплату транспортних послуг, утримання транспортних засобів (400 тис. грн.), покращення умов утримання в ізоляторі, а саме на придбання матраців, ковдр, подушок, постільної білизни (15 тис. грн.) тощо.

Депутати згадали і про потреби військових, схваливши Програму матеріально-технічного забезпечення військових частин, які базуються в місті, але кошти для них знайшли скромніші — 200 тис. грн.

Питання, яке не вдалося протягнути під тиском обуреної громадськості, стосувалося приватизації. Ним пропонувалося протягом поточного року продати 28 приміщень комунальної власності. Питання приватизації зняли з порядку денного сесії й пообіцяли зібрати інформацію після детальної перевірки кожного об’єкта, навіть залучивши до їх обстеження активістів.

Також міський голова зняв із розгляду проект рішення «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», яким передбачалося перейменування 22 ужгородських вулиць. За словами градоначальника, щодо проекту рішення багато критичних зауважень, а тому, мовляв, розглядати його наразі недоцільно.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат