Сесія міськради схвалила кошторис міста на 2017-й, виїзний «Хоспіс вдома», нове КП

23.12.2016 14:04 РАТУША

22 грудня відбулася остання цього року сесія Ужгородської міської ради. Депутати схвалили основний документ — бюджет Ужгорода на 2017 рік, яким передбачені доходи бюджету в розмірі 1 048 142,4 тис. грн. та видатки — 1 047 834,9 тис. грн.

Депутати також затвердили на наступний рік резервний фонд міського бюджету на суму 4 млн. грн. та перелік захищених статей видатків загального фонду міського бюджету: оплата праці працівників бюджетних установ; нарахування на заробітну плату; придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів; забезпечення харчами; оплата комунальних послуг та енергоносіїв; оплата енергосервісу; обслуговування державного (місцевого) боргу; поточні трансферти населенню тощо.

Депутати підтримали рішення про прийняття коштів на суму 1,2 млн. грн. за лікування мешканців Ужгородського району ще у 2016 році. Також прийняли кошти медичної субвенції на 2017 рік із надання послуг з охорони здоров’я населенню м. Чоп на суму 450 тис. грн.

Для забезпечення хворих із обмеженим прогнозом життя на базі Ужгородського міського центру первинної медико-санітарної допомоги створять виїзну бригаду паліативної допомоги «Хоспіс вдома». До бригади входитимуть лікарі, медичний або практичний психолог, медичні сестри, молодші медичні сестри, соціальний працівник, духівник, які пройшли цикли тематичного вдосконалення з паліативної допомоги.

Вирішено, що 2017 рік в Ужгороді буде роком збереження та відновлення історичної й архітектурної спадщини. Керуючись цим рішенням, управління містобудування та архітектури спільно з управлінням у справах культури, спорту, сім’ї та молоді в найкоротший термін повинні розробити план заходів та відповідну програму, спрямовану на збереження та відновлення історичної й архітектурної спадщини міста Ужгорода з подальшим винесенням на затвердження виконкому.

Відтепер у місті працюватиме КП «Ужгородський муніципальний транспорт». Підприємство потрібне для забезпечення стабільного функціонування і подальшого розвитку міського пасажирського транспорту, підвищення якості перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, оновлення рухомого складу та збільшення кількості транспорту, пристосованого для перевезень осіб із обмеженими фізичними можливостями.

Міська влада обіцяє збудувати 30 сучасних майданчиків — 14 дитячих і 16 спортивних — у період 2017—2021 років загальним кошторисом 30 млн. грн. Наступного року на це планується виділити 4 млн. грн. та на кожен наступний рік ще по мільйону додатково.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат