Андріїву подарували георгіївську стрічку

16.12.2016 17:34 РАТУША

12 грудня громадські слухання з питань виділення землі військовослужбовцям, які повернулися з АТО, завершилися скандалом.

Секретар Ужгородської філії «Асоціації інвалідів АТО» Руслан Ференці вручив Ужгородському міському голові Богданові Андріїву символічну георгіївську стрічку з прикріпленим до неї «шатуном». Андріїв спершу взяв «подарунок» і вийшов із ним із зали засідань міськради, але потім повернувся і поклав його на стіл.

За словами Руслана Ференці, Андріїв є символом «шатуна» в Ужгороді, оскільки будучи «регіоналом», він фінансував «тітушок» на Майдані, поділив земельну ділянку Київського патріархату і віддав половину з неї «московським попам».

Попередні спроби ветеранів АТО добитися справедливості також переросли в суперечки. Бійці АТО вимагали оприлюднити списки тих, хто отримав землю, «закосивши» під учасників АТО. Тоді їх підтримали воїни-афганці, котрі чекають ще з 1993 року обіцяних 89 ділянок. Загалом в Ужгороді для учасників бойових дій треба 300 ділянок. Виділено було 600, але не їм. Тоді Андріїв пообіцяв надати інформацію про «лівих» отримувачів, але згодом згадав про, мовляв, таємницю персональних даних, тому оприлюднювати такі списки в мерії вже не захотіли.

Військовий комісар Ужгородського ОВК Микола Журавльов натомість направив офіційний інформаційний запит, що зобов’язує міську раду надати списки учасників АТО, які отримали в Ужгороді земельні ділянки. Також нагадали і про ситуацію, коли військові самі знаходили вільні ділянки, а влада їх продавала. Така ситуація була з самим комісаром ще за каденції Погорєлова. Після цього чиновники півгодини пояснювали, що зараз нові ділянки виділити не можуть. АТОвці нагадали про 16 гектарів по вул. Загорській, які роздавалися підставним особам. За словами головного архітектора, ті землі таки роздадуть учасникам АТО, вже завершується розроблення детального плану, а також є ще 32 ділянки по вул. Саксаганського, де теж розробляється детальний план. Стосовно першої та другої зони по вул. Собранецькій, то там є зона обмеження під кладовище. Влада, як запевнив чиновник, працює над тим, щоб зняти це обмеження і розподілити землю для учасників АТО. Однак це тривалий процес, не місяць, не два, може бути і півроку й навіть більше. Учасники АТО небезпідставно не довіряють владі. Так, за даними керівника ГО «Армія гідності Закарпаття» Петра Горзова, з 36 членів їхньої організації, що об’єднує бійців АТО, котрі живуть Ужгороді, лише 9 отримали землю.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат