Чому ужгородський «Акватик-Центр» має запах афери?

02.12.2016 16:43 РАТУША

Ми повідомляли про презентацію проекту будівництва в Ужгороді «Акватик-Центру», де всіх переконували, що це просто необхідний для Ужгорода комплекс для професійних занять спортсменів, а також відпочинку ужгородців і гостей міста. Вода тут термальна та мінеральна, хоча лабораторні виснов­ки досі туманні.


Проект розроблявся приватно, а ось власність комплексу повинна бути... міською. Більше того, фактично комплекс будуватимуть там, де категорично було заборонено будувати подібний комплекс словенським та німецьким інвесторам при мерові Сергії Ратушняку, у Боздоському парку.

29 листопада депутати ухвалили рішення створити КП «Акватик-Центр Уж» за адресою: пл. Поштова, 3 «з метою ефективного використання запасів геотермальних і мінеральних джерел та створення мережі об’єктів спортивної й курортної інфраструктури та забезпечення населення й гостей якісним рівнем оздоровлення та відпочинку».

Депутатів мало обходив той факт, що під центр віддають 5 гектарів паркових земель. Ще на прес-конференції в жовтні стало відомо, що проектом передбачено, що на будівництво Центру потрібно буде 22 мільйони доларів США: 10 мільйонів на спортивну частину і 12 на курортну. Влада переконує, що вже частину цих грошей було знайдено. І тут виникають перші питання.

Хто буде інвестувати в комунальне підприємство? Чи є в міста гроші на будівництво та утримання такого комплексу? Чи не буде так, що КП згодом піде під приватизацію, а місто втратить ще й 5 га паркових територій?

«Ось тут і варто розібратися, хто ті люди, які презентували проект в жовтні. Цілком очевидно, що група бізнесменів розробила цей проект із метою отримання прибутку. А як буде з містом? Що буде вкладати в цей комплекс місто і що отримає? Чи є бізнес-план, який би показав прибуток у фінансовій діяльності новоствореного комунального підприємства? Чи не є це заздалегідь схемою подальшого навмисного банкрутства комунального підприємства з метою приватизації? Цими питаннями повинні зайнятися громадські активісти».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат