Мораторій без сенсу

25.12.2015 18:49 РАТУША

Депутати тимчасово заборонили лише виділення вільних земель і залишили аукціони.

23 грудня відбулося останнє цього року сесійне засідання Ужгородської міської ради. Депутати відразу ж ухвалили аж 33 питання, до яких не було зауважень на депутатських комісіях, пакетом 33 голосами «за», чим викликали не одне запитання, адже ужгородцям добре відомо, що переважно приховують такі «пакетні» голосування.

Потім депутати взялися за розподіл коштів. Так, сесія згодилася на те, що 26 почесних громадян Ужгорода наступного року отримають на оплату житлово-комунальних послуг від міста 170 тис. грн. Бібліотеки ж міста, які фіксують зростання інтересу молоді до читання, придбають за рахунок бюджету книг та періодики на 130 тис. грн.,110 тис. грн. із міського бюджету й 20 тис. грн. з інших джерел.

Депутати схвалили Програму підтримки дітей учасників АТО і дітей із родин, переміщених із тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, в навчальних закладах міста на 2016 рік, яка передбачає виділення з міського бюджету коштів на суму 915 тис. 480 грн.

Так, на початку року в Ужгороді мешкали 136 дітей, батьки яких — учасники АТО, а також 197 дітей із тимчасово окупованих територій України та зони проведення АТО. У вересні дітей, батьки яких є учасниками АТО, стало вже 471, 314 є учнями ЗОШ й 157 вихованцями ДНЗ. До 205 зросла кількість дітей із тимчасово окупованих територій і зони АТО, 118 є учнями ЗОШ й 57 вихованцями ДНЗ.

Ухвалена на сесії програма передбачає виділення для них коштів на харчування, надання необхідної психологічної допомоги, охоплення позакласною й позашкільною роботою тощо.

Загалом на облаштування меблями, класними й інтерактивними дошками, побутовою технікою, а також постільною білизною, пральними машинами, холодильниками, електроплитами шкіл і дитсадків у наступному році збираються витратити 14 млн. 910 тис. грн. Про це йдеться у Програмі матеріально-технічного забезпечення навчальних закладів на 2016—2020 роки, яку схвалили депутати.

Ужгородська влада вчергове повернулася до питання відеоспостереження, що вже було не раз, але згодом відеокамери дивним чином губилися... Так і не зробивши спроби знайти «загублене», цієї середи знову були виділені кошти, цього разу 1 млн. 180 тис. грн. на Програму впровадження системи відеоспостереження в місті Ужгороді на 2016—2018 роки.

140 тис. грн. із передбачених коштів спрямують на придбання відеокамер і 990 тис. грн. на послуги з їх обслуговування, абонплату за Інтернет, послуги апаратного хостингу, монтажні роботи з підключення нових камер тощо. Програма впровадження системи відеоспостереження в Ужгороді розрахована на 3 роки.

Депутати також схвалили Програму благоустрою м. Ужгорода на наступний рік із кошторисом 33 млн. 904 тис. грн. Згідно з цієї програмою, на озеленення та утримання зелених насаджень мають витратити 4 млн. грн., 600 тис. грн. передбачено на ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ та вивезення сміття, додатково 199 тис. грн. віддадуть притулку для тварин, на капремонт кладовищ «Барвінок» і «Пагорб слави» спрямують 270 тис. грн. На 6 млн. 821 тис. грн. запланували велодоріжки й велорозмітки на 8 вулицях — Минайській, Грушевського, 8 Березня, Легоцького, Баб’яка, Возз’єднання, наб. Слов’янській, СК «Юність» — вул. Грушевського.

Депутати схвалили рішення про проведення інвентаризації земель обласного центру. Відтак виконком зобов’язаний замовити виготовлення технічної документації з землеустрою щодо проведення інвентаризації земель і подати її для розгляду та затвердження до Ужгородської міської ради. На відповідні процедури також передбачено 700 тис. грн. та 99,5 тис. грн. на розроблення землевпорядної документації.

25 депутатів підтримали введення тимчасової заборони на так звані вільні землі, розташовані в межах міста. Тимчасова заборона (мораторій) на передачу у власність та користування вільних від забудови земельних ділянок вводиться на термін проведення інвентаризації земель міста Ужгорода.

Йдеться про мораторій на виділення вільних земель, при цьому продаж землі через аукціони не скасовується, хоча громадські активісти тривалий час наполягали: аби мораторій мав сенс, він повинен стосуватися всієї землі, крім передбаченої під земельні наділи для учасників АТО.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат