«Радванські» питання влада обіцяє вирішити   без силових методів

23.08.2013 15:42 РАТУША

Цього понеділка, 19 серпня, в мерії знову відбулася нарада стосовно «радванського» питання.

Під час наради міський голова Віктор Погорєлов запевнив присутніх представників ромських громад, що конфлікт вирішуватимуть тільки у правовому полі, без застосування силових методів.

Незважаючи на те, що принаймні два роки тому влада попереджала про недопустимість будівництва на дамбі, тамтешні роми на це не прореагували належним чином, через що ситуація суттєво погіршилася. Тому міський голова переконливо просив ромських лідерів звільнити проїжджу частину вул. Тельмана й негайно припинити самовільне будівництво. Вирішено створити комісію за участі ромських лідерів, яка і ухвалить остаточне рішення, у який спосіб вирішити «радванське» питання й навести в цьому мікрорайоні лад.

Віктор Погорєлов запропонував звернутися до керівництва Закарпатської ОДА щодо надання земельної ділянки в околицях Ужгорода під компактну забудову для ромів із урахуванням того, щоб проїжджі частини доріг і водозахисні споруди залишилися осторонь території ромського поселення. Нардеп Пацкан запропонував як ще один можливий варіант передачу військового полігона під ромське поселення.

Наступного дня, 20 серпня, комісія визначила на території Радванки так звані «червоні» лінії, перетинати які ромам заборонено. Влада наголошує, що невдовзі на вул. Тельмана розпочнуться роботи з облаштування дороги, тому роми зобов’язані самотужки прибрати свої забудови, які виходять за ці червоні лінії. Стосовно бараків, у яких роми прописані й сплачують квартплату та на які мають необхідну документацію, то за умови приватизації ними свого житла влада готова віддати їм ці земельні ділянки. А далі буде звертатися до міжнародних фондів за підтримкою для зведення відповідного «ромського» житла. Тож власне бараки зносити ніхто не збирається, наразі йдеться лише про знесення незаконних прибудов до них і зробити це роми мають самі.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат