Житомирський режисер поставив у Ужгороді «Одруження» Гоголя

Наталія Каралкіна 04.04.2014 12:26 ДОЗВІЛЛЯ

Березень у Закарпатському обласному театрі імені братів Шерегіїв пройшов під знаком «одруження». Шлюб по-гоголівськи підготував глядачам режисер Петро Авраменко з Житомира. У виставі задіяний весь колектив театру. Виокремлює «Одруження» й те, що оркестр грає на сцені разом із акторами. Диригує Тетяна Бабець, а хормейстер п’єси — Галина Буланова.

Виставою «Одруження» всіх шанувальників театрального мистецтва вітали і з Міжнародним днем театру. Із великим задоволенням працювалося над цією постановкою, зазначають актори. Петро Авраменко раніше привозив до Ужгорода «Повернення Герострата». У житомирському театрі він працює актором, а як режисер дуже талановитий, неординарний. В Ужгороді постановка під його керівництвом здійснена вперше. «Творчий подих Авраменка дуже потрібен театру, аби ми творчо оздоровилися. Актор не відбудеться, не відкриється завіса, якщо не буде в залі глядача», — вважає народна артистка України Лариса Білак.

За сюжетом гоголівської вистави, молода дівчина хоче вийти заміж і вже немолодий хлопець прагне одружитися на ній. Допомагає героям сваха, яку грає акторка Кароліна Білак. «Працювати   хотілося, хоча це була неймовірно важка робота, сильне навантаження. Нам було цікаво і ми сподіваємося, що попрацюємо ще з цим режисером», — зазначає Кароліна.

П’єса-анекдот має особливу енергетику, позитивний настрій під час і після перегляду забезпечений. Виставу робить єднання, зазначають театрали. Тож не дивно, що прагнення об’єднати двох героїв передається до залу й об’єднує глядачів із високим мистецтвом.

Наталія Каралкіна

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат