Закарпатський хор уперше   за 70 років одягли   у верхній зимовий сценічний одяг

08.03.2013 12:17 ДОЗВІЛЛЯ

80 комплектів верхнього зи­мово-осіннього одягу вартістю понад 120 тис. грн. днями вручив голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида артистам Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, повідомляє прес-центр ОДА.


А вже у травні титулований колектив «одягнуть» у ексклюзивні сценічні костюми. Загалом на оновлення гардероба хору витратять 320 тис. грн.

Керівниця та диригентка колективу Наталія Петій-Потапчук із цього приводу зазначила: «Це вперше за 70-літню історію нашого хору маємо теплий сценічний одяг!»

Ексклюзивні костюми, які відображають національні орнаменти та традиції одягу етносів Закарпаття, спеціально для Заслуженого академічного народного хору розробила місцева дизайнерка Оксана Вовчик. Робота — від ескізів і до пошиву — тривала майже два місяці. Вартість одного пальта склала 1,3—1,4 тис. грн.

Довідка. Заслужений академічний Закарпатський народний хор заснований 1945 року в Ужгороді як ансамбль пісні й танцю. У 1947 р. реорганізований у народний хор. До складу колективу входять хорова, танцювальна та оркестрова групи. Загалом у колективі вісімдесят учасників.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат