Джаз із мистецтвом, морем і подарунками

Евеліна Гурницька, Коктебель 27.09.2013 15:24 ДОЗВІЛЛЯ

Мрія і щастя — релаксувати, цілком віддаватися радощам у вересні, коли навколо вирує поствідпустковий хаос, доводиться діставати теплі речі з шафи, а хтось натякає і на осінню меланхолію.

Навіть, більше, саме у вересні є неймовірна спокуса опинитися цілком у іншому світі та іншій реальності. Там, де багато різної музики, де народжується мистецтво, де збираються цікаві й креативні люди, де, зрештою, пестять морські хвилі, а сонце надто ніжно зігріває. Вочевидь, хтось здогадується, що йдеться про грандіозну подію року — Міжнародний фестиваль «Джаз Коктебель» (KoktebelJazzFestival), який вже водинадцяте проходив у Коктебелі.

Музична активність розгорталася на трьох основних сценічних майданчиках — на цілком безкоштовній OpenStage, на Волошинській сцені, де цьогорічними хедлайренами були Herbie’sEXPLO 3000, JacobKarlzon 3, Plaistow, DavidHelbock, YukoOkamotoQuartet, ZoeGilby та інші. Учасниками головного фестивального майданчика — сцени NuJazz — був один із найсміливіших і найпрогресивніших творців європейської імпровізаційної музики NilsPetterMolvaer, культовий джазовий музикант ErikTruffaz, легендарні Telepopmusikі електронник Саймон Грін, відомий як Bonobo.

Цього разу організатори кримського опен-ейру представили свій новий проект — арт-фестиваль сучасного мистецтва «ARTISHOCK».

«Це безкоштовний захід під відкритим небом, який триває 7 днів, арт-фестиваль показує всі різновиди й жанри сучасного мистецтва від ленд-арту і світлоарту до літератури й сучасного мистецтва», — розповіла президент фестивалю Лілія Млинарич.

В атмосфері творчості SMART-спонсор фестивалю ALCATELONETOUCH подарував найактивнішим шанувальникам мистецтва можливість проявити власні таланти, виразити індивідуальність і стати учасником арт-руху на спеціальному майданчику «ALCATELONETOUCH smart move». Це був своєрідний «куточок» мистецтва, де кожен давав волю своїй фантазії, створюючи унікальні сувеніри своїми руками: чохол або підставку для мобільного телефону, ексклюзивну дизайнерську сумку з авторським сюжетом, оригінальну сонцезахисну кепку для себе й своїх друзів. А ще гості свята навчилися заряджати телефон силою своєї власної енергії й запускати повітряного змія.

«Джаз — це особливе бачення навколишнього світу, особливі настрій та стан душі. Поєднуючи у собі канони різних культур, джаз є ознакою хорошого смаку й оригінального стилю, — каже директор представництва ТСТ MobileEuropeS.A.S. в Україні Римма Галаса. — Ми раді приєднатися до головного джазового свята країни і ознайомити гостей фестивалю з новими телефонами, які, поєднуючи у собі останні технології та оригінальний дизайн, спеціально створені для поціновувачів якості й стилю».

На території «smartmove» гості свята ознайомилися з лінією смартфонів мобільного спонсора «Джаз Коктебель», серед яких ультра-тонкий смартфон ONE TOUCH IDOL ULTRA — тонкі лінії, точені грані, мінімалізм й простота у дизайні й, водночас, максимум комфорту й функціональності.

Відтак фестиваль «Джаз Коктебель» — це не лише море, море вражень, море музики, мистецьке море, це й море подарунків за власні наполегливість, сміливість, талант і креативність. У конкурсі «Обирай свою музику» музичні гурти КУКУ ШАНЕЛЬ, LONGITAL, АнікоДолідзе одержали ультра-тонкі смартфони від SMART-спонсора. Троє учасників конкурсу віршів на сторінці ALCATEL ONE TOUCH у соцмережі Facebook одержали абонементи на сцену NuJazz, а автор кращого твору з Луганщини одержав більшість голосів гостей джаз-фесту й відтепер він має свій IDOL ULTRA. А 20 вересня був визначений автор найцікавішого знімка з Джаз-Коктебель, розміщеного у фотомережі Instagram, він також уже тішиться своїм новим ультра-тонким смартфоном. Цьогорічний Джаз-Коктебель був музичним, мистецьким і наскрізь smart-подарунковим, що стало синкретизмом цілковитої ейфорії і релаксу на березі Чорного моря.

Евеліна Гурницька, Коктебель

ТЕГИ : Джаз Коктебель

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат