Головний прокурор Закарпаття любить чау-чау, але заведе вівчарку

Евеліна Гурницька 21.09.2013 09:16 ДОЗВІЛЛЯ

Головному прокуророві Закарпаття Володимирові Корбаню до вподоби порода «чау-чау», але самому кортить, аби в його домі мешкала східноєвропейська вівчарка. Просто мати вдома улюбленця — це не його мета, він хоче і справді приділяти час чотириногому другу. Відтак наразі через брак часу не поспішає брати на себе відповідальність за брата меншого. Старший радник юстиції цінує собак за розум і вірність й не надто симпатизує котам, бо вважає їх хитрими. Легке бліц-інтерв’ю з головним прокурором ... не про резонансний кримінал, а про пухнастих улюбленців.

— У дитинстві у вас був чотирилапий друг?

— Ну, собака був. Породи дог, звали його Аргус. Загалом собак було багато — тих, що на подвір’ї. Аргус жив у квартирі. Коли був маленьким, у мене було багато рибок, птахів, і мені досі подобаються рибки, тому на роботі маю акваріум. Рибки заспокоюють. Всюди, де я працював, у мене завжди був акваріум. Екзотичних рибок нема, просто є гарні...    

— То загалом собак було багато?

— Допоки я жив у батьків (у Харкові — Авт.), то в нас їх було багато. Мій батько дуже любить тварин — у нього і зараз вони є — собака, кіт, голуби, кури. Собаки в батьків великі, але безпородні

— А вам передалася батьківська любов до тварин?

— Часу на них нема, а так я люблю тварин.

— А ваші діти мають улюбленця?

— У них є маленька черепаха — середній син подарував маленькій сестричці. Діти часто бувають у дідуся з бабусею, там приділяють увагу чотирилапим друзям. Коли старші діти були маленькими (загалом у пана прокурора троє дітей, двоє з яких уже дорослі — Авт.), то в нас жили папуги.

— А кого головний прокурор області полюбляє більше: собак чи котів?

— (Сміється — Авт.) Собак. Вважаю, що кішка — маленька й пухнаста — для жінки краще. Собака — це друг, а кіт — це так, іграшка. В мене ось у керівників також були розумні собаки — вівчарки здебільшого. Бачив, коли з собакою реально спілкувалися, мов із людиною... Я люблю собак за те, що вони розумні й вірні. Коти ... вони не дурні, але в них більше хитрощів.

— Яка порода собак найбільше до вподоби?

— Чау-чау. Мені взагалі подобаються всі породи, коли це ще маленькі цуценята, а коли вони вже стають дорослими, то вже не так, втрачається певна чарівність маленького песика. Вони стають дещо проблемними... А чау-чау — вони, якби, маленька-велика. Ще мені симпатична кавказька вівчарка

— А якби вам подарували домашню тваринку?..

— Мені, на жаль, ніколи ними займатися, а перекладати ці обов’язки й труднощі на когось не хочеться. Тварину треба вчити чомусь, із нею треба гуляти, годувати її. Улюбленцю треба віддавати багато часу, аби він був тим, хто тебе любить, і ставився до тебе справді, як до господаря. Купити тварину задля того, аби просто вважалося, що вона є вдома... Це не варто. Вона ж жива тварина, вона має спілкуватися з господарем, а просто її за вушка потріпати, мовляв, господар прийшов, цього замало... Якби подарували собаку, то довелося би її забрати, нікуди діватися. Подарунки не можна не приймати.

— До речі, полюбляєте їзду верхи?

— Зараз ні, але раніше часто катався. Мені подобалося та й коней загалом люблю, але тримати коня це дуже клопітко. Ось на пенсію піду, то буду займатися і собаками, і кіньми (сміється — Авт.). Завів би собаку, ще не знаю яку, але для себе, мабуть, найкраще це східно-європейська вівчарка — чудова порода за параметрами інтелекту, розвитку, зовнішності. Знаю, що багатьом така порода подобається. Ці вівчарки поводяться, як люди, з ними і розмовляти можна, вони й телевізор дивляться, газети читають — із таким розумним виразом, що дійсно здається, ніби вони справді щось розуміють.

Евеліна Гурницька

ТЕГИ : клуб чотири лапи

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат