«Львівське Дункель» на «Львівській забаві»

20.09.2013 16:11 ДОЗВІЛЛЯ

 

Пивні фестивалі — хороша традиція європейських міст. В Україні історія пивоваріння розпочинається зі Львова. Найстарішій в Україні Львівській пивоварні вже майже 300 років. Тут варять славетне пиво «Львівське», а сам Львів наче створений для того, аби частувати мешканців і гостей напоєм, відомим тут із 1715 року.


Із 10 по 15 вересня у Парку культури імені Богдана Хмельницького тривав перший гастрономічно-музичний фестиваль «Львівська забава». Масштабне дійство організували чотири найбільші виробники пива в Україні за підтримки Львівської міської ради. Відкривали фестиваль великою ходою   з площі Ринок до Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького, під час якої свою продукцію представляли виробники пива. Вже за перші три дні фестивалю тут побувало понад 30 тисяч людей.

Спеціально до свята перше українське пиво «Львівське» підготувало для відвідувачів фестивалю насичену розважальну програму та випустило спеціальний сорт пива.   Це темний лагер «Дункель», батьківщиною якого є Баварія. Він вважається «батьком» усього темного пива й розпочинає свою історію з XVII сторіччя. У такий спосіб вирішили підтримати міжнародні традиції пивоваріння. Загалом до фестивалю зварили 300 кегів розливного і 10 тисяч пляшок пива. Це пиво продавалося тільки на фестивалі, вроздріб — лише у Львові й області.

Тарас Маципура, провідний бренд-менеджер ТМ «Львівське», переконаний, що під час пивного фесту найважливіше насолодитися смаком улюбленого напою. До того ж кожне дійство такого масштабу це додаткові кошти в бюджет міста: «Ми визначаємо дві складові пивного фестивалю: по-перше, це економічна складова. Це ще один захід, який може залучити туристів, а це додаткові інвестиції. І по-друге — правильне споживання пива. Це напій, який має вживатися красиво, в культурному середовищі».

У світі проводять чимало пивних фестивалів. Наприклад, на «Октоберфест» (Мюнхен) щороку приїжджають близько 6 мільйонів шанувальників пінного напою з усього світу. Під час «Каннштаттер Фолькфест» (Штутгарт) понад 300 підприємств виставляють свої   намети на площі в 16 гектарів. На Великий Пивний фестиваль Лондона щороку привозять понад 350 сортів справжнього британського елю. У Бельгії взагалі вирішили збирати гостей на Пивний уїкенд, де у відомому сквері Гран-Плас виставляють продукцію понад 30 броварень.

Колись пиво вживали для того, щоб врятуватися від епідемії. У Середньовіччі питна вода була дуже погана, тому рятувалися саме цим бурштиновим напоєм. Пиво було складовою європейської самоідентифікації, воно було життєво необхідним продуктом, розповідає Ігор Лильо, історик, автор ексклюзивних туристичних маршрутів по Львову. «У нас не менша традиція пивоваріння, ніж у Баварії, просто вона була перервана. А тепер колосальними зусиллями намагаємося повернути, — коментує пан Ігор. — Все залежить від того, з ким пити, як пити і що пити. Так от німці це вже давно зрозуміли».

Тарас Маципура зазначає, що фестиваль «Львівська забава» має всі шанси перетворитися на добру традицію і стати ще одною візиткою не тільки Львова, а й України загалом.

ТЕГИ : пиво львівське

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат