Контроль якості по-білоруськи

23.08.2013 18:15 ДОЗВІЛЛЯ

 

Всі давно звикли до того, що Білорусь — країна жорстких рамок, де будь-який процес регламентований і виконується чітко за інструкцією. Кожен свідомий споживач радіє тому, що ці суворі принципи збереглися у виробництві продуктів харчування. Вже багато років і до сьогодення білоруські продукти беззаперечно вважаються одними з найбільш якісних та натуральних.

У ЧОМУ СЕКРЕТ ПОПУЛЯРНОСТІ БІЛОРУСЬКИХ ТОВАРІВ?

Ви­мо­ги, що ви­су­ва­ють­ся до про­дук­тів, в жодному разі не від­різ­ня­ють­ся від тих, які встановлено ви­роб­ни­кам у всьо­му СНД, а от якість зав­жди ви­яв­ля­єть­ся на го­ло­ву ви­щою. Чо­му так? Сек­рет полягає в сис­те­мі кон­тро­лю якос­ті: збе­ре­жен­ня ра­дянсь­ких стан­дар­тів при­нес­ло ре­аль­но від­чут­ну ко­ристь. Сьо­год­ні в Бі­ло­ру­сі са­ма ідея по­ру­шен­ня ГОС­Ту не допускається та швидко при­пиняєть­ся.

Вже не раз фа­хів­ця­ми, що дос­лід­жу­ва­ли пи­тан­ня якос­ті про­дук­тів хар­чу­ван­ня, від­зна­чав­ся той факт, що бі­ло­русь­кі ви­мо­ги до про­дук­тів хар­чу­ван­ня до­сить жорс­ткі. Су­во­ра сис­те­ма кон­тро­лю хар­чо­вої про­мис­ло­вос­ті доз­во­ляє бі­ло­русь­ким про­дук­там ут­ри­му­ва­ти по­зи­ції лідера в рей­тин­гу най­більш на­ту­раль­них. До речі, най­біль­шою по­пу­ляр­ніс­тю в Ук­ра­ї­ні ко­рис­ту­ють­ся та­кі про­дук­ти хар­чоп­ро­му Бі­ло­ру­сі, як мо­ло­ко, ке­фір, сир і, що най­ці­ка­ві­ше, пи­во.

ПИВ­НА ГОР­ДІСТЬ БІ­ЛО­РУ­СІ

Ок­ре­ме міс­це в рей­тин­гу по­пу­ляр­них бі­ло­русь­ких про­дук­тів зай­має пи­во, яке виготовляють на пив­за­во­ді «Олі­варія». Це один із най­ста­рі­ших ді­ю­чих за­во­дів у Мінсь­ку, йо­го іс­то­рія розпочалася ще наприкін­ці XIX сто­літ­тя. Пив­за­вод «Олі­варія» не­од­но­ра­зо­во пе­ре­ма­гав у різ­них профільних кон­кур­сах як у Бі­ло­ру­сі, так і за кор­до­ном. Про­дук­ція за­во­ду має низку на­го­род єв­ро­пейсь­ких та сві­то­вих кон­кур­сів, які в різ­ні ро­ки про­во­ди­ли­ся у США, Авс­тра­лії, Бель­гії.

Гор­дість за­во­ду — пи­во «Мінсь­ке Жи­гу­лівсь­ке», з вес­ни цього ро­ку воно дос­туп­не й ук­ра­їнсь­ким по­ці­но­ву­ва­чам на­пою з хме­лю та со­ло­ду. Слід зазначити, що пи­во продається ли­ше в Ки­єві, Луцьку, Рів­ному, Тер­но­полі, Жи­то­мирі, Він­ни­ці, Чер­ка­сах, Чер­ні­гові, Хмель­ниць­кому, Львові, Уж­го­роді, Іва­но-Фран­ківську й Чер­нів­цях.

«Мінсь­ке Жи­гу­лівсь­ке» збе­рег­ло не тіль­ки ав­тен­тич­ний смак ра­дянсь­ко­го «Жи­гу­лівсь­ко­го», а й су­во­рі ра­дянсь­кі стан­дар­ти якос­ті. Особ­ли­ва тех­но­ло­гія при­го­ту­ван­ня з до­т­ри­ман­ням ГОС­Тів СРСР, яка передбачає ви­ко­рис­тан­ня до­бір­но­го хме­лю та со­ло­ду без зас­то­су­ван­ня маль­тоз­ної па­то­ки, ро­бить мож­ли­вим від­тво­ри­ти той смак, який сво­го ча­су зро­бив «Жи­гу­лівсь­ке» най­по­пу­ляр­ні­шим сор­том світ­ло­го пи­ва в Ра­дянсь­ко­му Со­ю­зі.

У ВИС­НОВ­КУ

Чо­му вар­то пов­чи­ти­ся у бі­ло­ру­сів, то це пат­рі­о­тиз­му. Сіль­сько­гос­по­дарсь­ка кра­ї­на пов­ніс­тю ре­а­лі­зо­вує свій по­тен­ці­ал зав­дя­ки ві­рі лю­дей у се­бе і свій на­ці­о­наль­ний про­дукт. Нап­рик­лад, у Бі­ло­ру­сі виробляється мо­ло­ка в 2,8 ра­зу біль­ше, ніж у ЄС, і ве­ли­ка час­ти­на про­дук­ції йде на ек­спорт. А це оз­на­чає тіль­ки од­не — лю­ди, що ку­пу­ють бі­ло­русь­кі про­дук­ти, ці­ну­ють якість.


НА ФОТО:

Пивзавод «Оліварія» — один із найстаріших діючих заводів у Мінську.

Пиво «Мінське Жигулівське» з весни поточного року доступне українським поціновувачам напою з хмелю та солоду.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат