Еротичну виставу «Трамвай «Жадання» показали в Ужгороді

Андріана Мегіц, студентка відділення журналістики УжНУ 26.07.2013 15:19 ДОЗВІЛЛЯ

Ця вистава показує дно, темні сторони людського єства. Вистава з еротичними сценами, епізодами насильства й цілковитої безнадії та байдужості. Прем’єра відбулася 21 липня в Закарпатському обласному українському музично-драматичному театрі імені братів Шерегіїв. Цим спектаклем завершили 67-й театральний сезон.


«Трамвай «Жадання» Теннессі Вільямса — одна з найзагадковіших притч світової драматургії. Автор почав писати еротичну п’єсу в останній рік Другої світової. З кінця 1947 року почалася тріумфальна хода твору сценами і екранами, що триває досі. Кожна країна і кожне нове покоління глядачів бачить із вікна вільямського трамвая щось дуже своє, інтимне, відмінне від сусідів. Глядач може відчути пекучі болі, тривоги, ілюзії, розчарування і надії нашого часу.

В основі сюжету — трикутник (сестри — Бланш і Стелла та чоловік Стелли — Стенлі). Бланш переїздить до сестри у затхле передмістя, де будь-якій жінці і вийти нікуди, окрім як заміж. І це після аристократичного маєтку, де починалося життя. Проте замість заміжжя героїня зустрічається з власним минулим і лабіринтом нерозв’язаних проблем.

Виставу поставив заслужений діяч мистецтв України Сергій Архипчук. Бюджет вистави — 15 тисяч гривень.
Наразі Облмуздрамтеатр пішов на канікули. А вже у новому сезоні, що розпочнеться у жовтні, глядачеві покажуть вистави «Сільва», «Гайдамаки» і, можливо, п’єсу про Духновича.

Андріана Мегіц, студентка відділення журналістики УжНУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат