«Фестиваль «The Best City.UA-2013»   пройшов яскраво. Ми розпочинаємо підготовку   до «The Best City.U

Андріана Мегіц, студентка відділення журналістики УжНУ 19.07.2013 15:05 ДОЗВІЛЛЯ

У той час, як в Ужгороді поціновувачів року й мотоциклів зібрав «Music Bike Ukraine», у Дніпропетровську вирував ще потужніший фестиваль «The Best City.UA-2013», що зібрав 120 вітчизняних та світових рок-зірок, 50 тисяч зізнань у коханні, 70 тисяч глядачів із усієї України та гостей майже з 10 країн світу.


Голова оргкомітету «The Best City.UA-2013», віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул та учасники фестивалю підбили підсумки найбільшого українського open-air фестивалю. «Best City — це якісна музика, драйв, реконструкція козацької битви, майстер-класи з Петриківського розпису. Чотири сцени, 120 виконавців, зірки світового рівня. Все це наповнює позитивними емоціями до України. Best City — це український міжнародний музичний фестиваль, і він стає одним із брендів нашої країни, який формує до неї позитивне ставлення, — сказав Олександр Вілкул. — Фестиваль «The Best City.UA-2013» пройшов яскраво. Ми розпочинаємо підготовку до «The Best City.UA-2014». Власні враження від фестивалю та інформацію про яскраві моменти Олександр Вілкул особисто писав на своїй сторінці у Facebook.

У рамках «The Best City.UA-2013» пройшли прес-кон­фе­ренції та майстер-класи популярних артистів, майстер-класи з Петриківського розпису, Чемпіонат України з вейкбордингу, сценічна реконструкція Хотинської битви 1621 року за участі понад 200 реконструкторів із України та Польщі, міжнародний байк-зліт та спортивні змагання. Понад 50 тисяч глядачів фестивалю «The Best City.UA», які зібралися перед головною сценою, одночасно зізналися в любові до України — «Я люблю Україну!».

Один із найбільших у Європі український музичний фестиваль «The Best City-2013» відкрився з реєстрації нового рекорду України на найчисленнішу колону мотоциклістів. Колону з 1 тисячі 540 байкерів очолив віце-прем’єр-міністр і голова орг­комітету фестивалю Олександр Вілкул.

Участь у зльоті взяли байкери з 8 країн світу — Польщі, Молдови, Угорщини, Росії, Америки, Латвії, Литви, Естонії, а також 10 регіонів України — Київської, Дніпропетровської, Запорізької, Чернігівської, Львівської, Закарпатської, Харківської, Донецької та Луганської областей, а також АР Крим.

Хедлайнерами першого дня стали групи — ТНМК, «Воплі Відоплясова», «Нічні Снайпери», «Guano Apes» та «Hurts». Ос­танніх глядачі фестивалю не відпускали зі сцени аж доки «Hurts» не заспівали сингл «Stay».

На відкритті фестивалю «The Best City.UA-2013» голова оргкомітету Олександр Вілкул заспівав разом із Олегом Скрипкою, лідером гурту «Воплі Відоплясова».

Хедлайнерами другого дня стали групи — «LUMIERE» (українська група, яка стала переможцем із-понад 500 молодих гуртів, які брали участь у відборі), «Kozak System», «Дельфін», «Бі-2», «Ленінград», «Мумій Тролль». Також цього дня відбувся відкритий Чемпіонат Ук­раїни з вейкбордингу.

Хмарна погода під час третього фестивального дня не стала на заваді. Глядачі «Best City» встановили на території фестивалю   біля сцени молодих виконавців пам’ятник легендарному «бітлу» Джону Леннону. «Творчість групи «Бітлз» багато в чому сформувала сучасну музику. Тому на такому потужному фестивалі, де ми бачимо кращі зразки сучасної музики з України, СНД, Європи, пам’ятник Джону Леннону вписався дуже гармонійно», — зазначив Олександр Вілкул.

Хедлайнерами третього дня стали групи — «Мотор’ролла», «Lacuna Coil», «Сплін», «Enter Shikari» і легенда світової музики — «Scorpions». Британці «Enter Shikari» зізналися, що завдяки фестивалю «The Best City.UA-2013» вони для себе відкрили італійську групу «Lacuna Coil». А учасники легендарної німецької рок-групи «Scorpions» зізналися, що їм приємно повертатися в Україну. «Ми дуже раді знову бути в Україні. Раді бачити ті великі зміни, які відбулися з народом, починаючи з розпаду СРСР. Ми приїжджали в Україну багато разів, нам приємно повертатися в цю країну. Зазначимо високий рівень цього фестивалю. І ми дуже хочемо порадувати вас своєю присутністю», — зазначили музиканти.

Німецька рок-група «Scor­pi­ons» закривала третій музичнний день фестивалю.  

«Ми перемогли дощ! «Scor­pions» виступили! Я дякую всім, хто приїхав на наш фестиваль! Наступного року буде ще крутіше! Разом ми вже створили Best City — найкраще місто рок-н-ролу під відкритим небом! Перед нами ще багато цілей, які ми досягнемо разом! From the Best City to the Best Country! Слава Україні!», — написав Олександр Вілкул на власній сторінці у Facebook одразу після закриття другого міжнародного фестивалю «The Best City.UA-2013».

Андріана Мегіц, студентка відділення журналістики УжНУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат