Олександр Малінін:   «моя сім’я — справжній подарунок долі»

20.04.2013 17:12 ДОЗВІЛЛЯ

 

Завтра в обласній філармонії знаменитий співак дасть єдиний концерт.

На таке кардинальне перевтілення, що його свого часу здійснив Олександр Малінін, навряд чи спромігся би хтось інший на тоді ще єдиній радянській естраді. Спочатку він був рокером, потім дещо полегшив свій стиль для участі в «Юрмалі-88» (усі пам’ятають його відчайдушне: «Осторожно, двери закрываются»?), а вже у 1990-му відіграв свій перший «Бал Олександра Малініна». Дуже швидко все вийшло: Юрмала, через рік — Різдвяні зустрічі Алли Пугачової, ще через рік — власний сольник на найпафосніших майданчиках першопрестольної з ефіром на ЦТ-1. Напевно, якби це відбувалося у наші дні, артист би таку невиліковну зіркову хворобу підчепив би… А тоді… Дуже довго співак до цього йшов, дуже великими зусиллями давався кожен крок, щоб так легко все розтратити на пафос і забаганки.

Знайшовши свою нішу, артист, здається, залишився в ній раз і назавжди. В інтригах участі не брав. До шоу-бізнесівської тусовки себе практично не відносив. «Тише едешь — дальше будешь». Розпався СРСР і, здається, російськомовні романси будуть затребувані лише на території Федерації. Було би логічно, якби його концерти збирали лише тих, чия молодість припала на його «Ямщик, не гони лошадей» або «Напрасные слова», але, зазвичай, на його виступах у залах дуже багато молоді, тих, хто відкрив для себе пісні цього співака значно пізніше за «восьмидесятників».

У Малініна все в порядку. Він нарешті знайшов щастя у сім’ї, мешкає у Мюнхені, збирає повні зали. Звісно, нас манить його чарівний голос, пісні, випробувані роками. Але й, можливо, ми всі тягнемося за цією стабільністю, якої так мало в нашому житті. Йому абсолютно не важко вивчити мову країни, куди він їде з гастролями. Проте Малінін це робить, бо поважає СВОГО глядача. Не будемо розголошувати всі деталі завтрашнього концерту, проте співак, якого здавалося б з Україною нічого не зв’язує (на відміну від Леонтьєва—Агутіна—Вітаса), підготував спеціальний блок із українських народних пісень і виконає їх без якого-небудь акценту. Артист уже виступав якось в Ужгороді, проте це було досить давно. Цього ж разу Малінін привезе до нас нову програму — «А на том берегу», заголовна пісня якої стала шлягером у 2012-му і з якою вирушив цього року у великий гастрольний тур. Причому маршрут виступів включає не лише Росію чи країни СНД, а й Австрію, Німеччину, Канаду.

Ці концерти носять ювілейний характер, адже цієї осені йому виповниться 55. У це повірити важко, дивлячись на стрункого, завжди гарно одягнутого, підтягнутого чоловіка. До речі, мало хто знає, що до 1988 року він носив прізвище Вігузов. І лише у 30-річному віці після першої великої перемоги в Юрмалі змінив прізвище на творчий псевдонім. Хоча цьому передувало не менш насичене і цікаве творче життя. Ще у 1974 році вступив в естрадну студію при Свердловській філармонії і закінчив її. Був солістом хору Уральського військового округу (1976—1977). В 1981 році виступав із вокально-інструментальним ан­самблем «Співають гітари». Після переїзду до Москви вчився в музичному училищі імені Іполітова-Іванова. Виступав у ансамблі «Блакитні гітари». З 1983 по 1987 рік працював у групі Стаса Наміна. В 1986 році Малінін потрапив у автокатастрофу, 3 місяці був у гіпсі. В 1988 році разом з американським співаком і продюсером Девідом Померанцем виступав у США, спільно випустили свій сингл.

Був період — з початком усіх цих «Фабрик зірок», коли Малініна радше знали як батька його відомого сина — Микити Малініна, який на початку 2000-х прогримів на все СНД зі своїм суперхітом «Котенок». Був час, коли батько навіть брав його на свої концерти як спеціального гостя. Проте часи змінюються, у сина власна дорога, а Малінін-старший повернув свої позиції і став чи не найбажанішим артистом у кожному куточку.

Багато розголосу рік тому зробила програма «Пусть говорят» Андрія Малахова, проте там були цікаві лише «жовті» подробиці зіркового розлучення. І ніхто не говорить, що Малінін уже дідусь, що його сина від першого шлюбу Микиту продюсує його ж брат Антон, що виховує чарівних близнюків: сина Фрола і доньку Устину. А дружина Емма — не просто чарівна і турботлива жінка, а й вірний партнер, друг по життю. Вона за професією лікар-гінеколог та, крім співочої кар’єри чоловіка, займається аптечним бізнесом і має власну гінекологічну клініку, творець лінії інтимної косметики.
«Моя сім’я — справжній подарунок долі», — каже Малінін. Хоча бодай трішечки, але він лукавить. Адже окрім сім’ї у нього є подарунок від Бога — талант. А нам, глядачам, добре, коли добре Артистові. Тому що тоді ми отримуємо на концерті вдвічі більше задоволення. Від його голосу, від його пісень, від його душі…

ТЕГИ : олександр малінін

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат