РЕСТ-ТЕСТ: «Reki Manki»

07.12.2012 16:17 ДОЗВІЛЛЯ

У нас доволі інтенсив-но з’являються нові заклади громадського харчування, що спону-кало нашу редакцію відновити рубрику   «Рест-тест», в якій ми будемо оцінювати заклади харчування Ужгорода за кількома параметрами (кухнею, сервісом, цінами, інтер’єром тощо).

На вас чекатиме блог з ілюстраціями про кафе Ужгорода на сайті газети «РІО» — Rionews, а також безпосередньо на шпальтах газети. Ви дізнаєтеся багато нового про місця, в яких ще, можливо, не бували. Розкажіть нам, про яку кав’ярню чи кафе хочете більше дізнатися, і ми неодмінно напишемо.

Цього разу ми завітали до ка­в’ярні «Reki Manki», яка розташу­валася у провулку на вулиці Корзо в Ужгороді. Місце не надто вигідне з точки зору маркетингу, оскільки вивіска на центральній Корзо не привертає увагу настільки, аби неодмінно звернути до провулка. Сюди ви потрапите, радше, випадково, або ж спе­ціально сюди прямуватимете, як це зробив Rionews. У цьому провулку інша реальність, тут час не летить так невпинно, відчуєте смачні пахощі не лише кави, випічки й затишку, а й своєрідної Європи. А ввечері кав’ярня та її невибаглива, але затишна тераса манять до себе якоюсь романтикою, неформальністю, невимушеністю. І найчастіше зустрінете тут саме таких людей — романтичних, веселих і креативних. Якщо двома словами про плюси кафе, то завітати сюди варто задля неймовірного какао з зефіром, цікавого інтер’єру, надто демократичних цін, як для центру Ужгорода, та книжкової полиці.

ЩО СМАЧНЕНЬКОГО?

Каші, французька канапка, домашнє печиво та натуральне какао з зефіром. В Ужгороді важко віднайти місце, де можна з’їсти кашу (вівсяну чи манну). Звісно, її не багато, але порція здоров’я вам гарантована. Також голод втамує апетитна, поживна й велика французька канапка з сиром, шинкою та салатом у гарячій булочці. Якщо говорити про смачну фішку цього закладу, то переконаєтеся, що навряд чи в Ужгороді десь ще є смачніше какао, навіть «Mrs Greenwich» поступається напоєм нашого дитинства. І важко зрозуміти, у чому секрет, але важливо, що какао натуральне, а не розчинне (продають здебільшого у всіх кав’ярнях міста), подають його з зефіром, ну, і, мабуть, готують із любов’ю... А ще вас пригостять насправді добрими лате та капучіно, оскільки бариста використовує молоко зі 6 % жирністю.

SWEET HOME :)

Над інтер’єром працювали професійні дизайнери, які додали пастельної кольорової гами і попрацювали над деталями. Що втішно — у кав’ярні просторо, столики відгороджені симпатичними ширмами, що сприяє спілкуванню тет-а-тет. Кольорові зручні стільці та крісла, дивани з яскравими і м’якими подушками, мозаїка, картини, тумба з книгами та журналами (до речі, тут є що почитати), імітація вікон, настільна лампа, дошки зі смачними пропозиціями над бар-стійкою... Загалом, все оформлено у мінімалізмі з романтичним духом. Ненав’язлива, фонова музика зовсім не докучає спілкуванню за кавою. Тераса хоч і невибаглива, зате весь шарм у провулку, де розташувалася кав’ярня. Часом ввечері власники вмикають на терасі лампу і ви опиняєтеся у казці.

ЧИ СПОРОЖНІЄ ГАМАНЕЦЬ?

Хоча кафе й розташувалося у центрі міста, однак ціни приємно дивують. Тарілка каші вартує 9—10 гривень, велика французька багета — 12 гривень. Най­смачніше какао з зефіром в Ужгороді, на думку Rionews, вартує всього 9 гривень. У певних кав’ярнях за нього заплатите і 18 гривень, але, повірте, смак не надто відповідатиме такій ціні. Капучіно коштує 9 гривень, лате — 10, а філіжанка еспресо — 7 гривень. Порівняно з іншими закладами в центрі Ужгорода, які за певними параметрами поступаються «Reki Manki», таку цінову політику можна назвати прийнятною. За таких цін тут не передбачений дисконт — вам не пропонуватимуть картку пос­тійного клієнта зі знижкою або ж накопичувальну. Загалом у «Reki Manki» у вас є шанс залишити менше грошей, ніж у інших кав’ярнях центральної частини Ужгорода.

КАВА З ЛЮБОВ’Ю?

Якщо говорити про сервіс, то він прийнятний. І відчувається, що кожен напій чи страву тут готують ретельно і навіть із любов’ю. За бар-стійкою вас зустрічатимуть двоє молодих людей — дівчина та хлопець. Можливо, секрет душевності цієї кав’ярні й в тому, що тут працюють її власники. Вони реагують на всі зауваження клієнтів і оперативно усувають недоліки.

ЛОЖКА ДЬОГТЮ

Таки вона є. Попри всі плюси — креатив у дизайні, місце розташування, смачні «родзинки», тут не вистачає ... життя. Працівники закладу усміхаються, але не завжди вітають вас радісним «Доброго дня!», як це роблять у певних місцевих кафе. Якщо запитати про какао чи різновид   кави, то вам відповідатимуть із нотками суму. Саме в «Reki Manki» було би доречно внести більше сонця, драйву, спілкування і приязні.. І, до речі, ця не так давно відкрита ка­в’ярня вже має своїх прихильни­ків, але для розвитку бізнесу, треба враховувати і фактори сервісу та людського тепла і вміння живо спілкуватися з любителями кави, какао та іншої смакоти.

ТЕГИ : Рест-тест

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат