Закарпатські «Ватаги» стали переможцями на міжнародному фестивалі в Білорусі (ВІДЕО)

02.11.2012 15:36 ДОЗВІЛЛЯ

Нещодавно в місті Горки Могильовської області Білорусії відбувся ХIХ Міжнародний телефестиваль «Агросвіт», який із 1993 року проходить у різних країнах: Латвії, Польщі, Молдавії, Україні та ін. У фестивалі взяли участь і телевізійники Закарпатської обласної держтелерадіокомпанії (канал «Тиса-1»).

Дипломом другого ступеня міжнародне журі нагородило телефільм «Ватаги» телевізійної журналістки Ірини Гармасій, який переміг у номінації «Теленарис про людей села». Режисер фільму Тетяна Буракова, звукорежисер — Олег Шарков. Операторами відеозйомок були Роман Костюк із Міжгір’я, а також уперше сама авторка теленарису.

Фестиваль «Агросвіт» має на меті розповідати про досягнення і проблеми в агропромисловому комплексі, висвітлювати зміни, які відбуваються на селі, знайомити з цікавими сільськими мешканцями, їхніми традиціями і культурою. Тож телефільм «Ватаги» — про вівчарів Негровецьких полонин на Міжгірщині. На основі гірського району Українських Карпат авторка розповідає про традиційний промисел сільських мешканців — вівчарство, яке має тут прадавні корені. «Другий хліб» гірського населення — бринза і вурда — представлений не тільки як екологічно чистий продукт, який виготовляється виключно в умовах пасовищ, але й як сучасний промисел, що відроджується новою хвилею.

Щоб зняти телефільм «Ватаги», журналістки Ірина Гармасій три дні прожила біля вівчарської колиби, отримавши майстер-клас від професійних вівчарів, які у третьому поколінні понад сто років займаються виготовленням бринзи й вурди.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат