«Rock-H» презентував кліп   на пісню «Палиночка біла біла»

Наталія Каралкіна 12.10.2012 18:02 ДОЗВІЛЛЯ

Філософський сюжет змусить замислитися над тим, що людина робить у житті.

Кліп зняли ще влітку, але прем’єрний показ запла­нували на сере­дину жовтня. Презентація і концерт із цієї нагоди відбудуться у Львові 13 жовтня. Віктор Янцо, композитор, лідер гурту, каже, що головна ідея — подати кліп у сезон: «Тоді сливи ще не збирали, зараз уже й слив’янки наварили. Це експериментальна робота, бо «Рокаш» не головний герой, а перебуває на другому-третьому плані. Таку ідею запропонував режисер Ярослав Турківський».

Головний герой не професійний актор, до того ж знімався без жодного гриму. Насправді він працює монтажером сцени у «Рокаша». За сюжетом хлопець закохується у дівчину, яка за стилем життя і характером є повною протилежністю йому. Палиночку у кліпі назвали щастям, бо вона може мати як позитивний, так і негативний ефект. У кульмінації пляшка розбивається і з героєм теж відбуваються зміни. «Це невеличка історія про любов, ненависть, зраду, про те, що кожен бачив і пережив», — розповідає режисер Ярослав Турківський.

Зйомки тривали два дні. Одна з ролей дісталася журналістові Олександрові Поповичу. Його найбільше здивувало власне створення продукту, коли майже з «нічого», окремих кадрів у результаті виходить цілісна картина. Відтак журналісти побачили новий кліп першими   під час засідання в Ужгородському прес-клубі.

До речі, саме з пісні «Палиночка біла біла» почалися всі виступи гурту «Rock-H». Навіть досі її виконують на початку концертів, вона створює настрій рок-н-ролу. В основі композиції коломийковий вірш. На музичне втілення Віктора Янца надихнув ритм виконання, до того ж пісня актуальна для Закарпаття.

Головна ідея дещо філософська. Пісня і кліп змушують людину замислитися над тим, що вона робить у житті. Костюми для кліпу підготувала Олена Бугренкова. У деяких сценах вони настільки органічно поєдналися з загальною картиною, що актори навіть під час зйомок перебували ніби в іншому часі.

Щодо наступних зйомок кліпу в «Rock-H» поки що не визначилися. Найімовірніше, що глядачі побачать кліп на пісню «Цімборику», оскільки гурт хоче представити щось спів­звучне сезону.

Це вже п’ятий за рахунком кліп «Rock-H». Музиканти й надалі не зраджують Закарпаттю, тож усі локації з рідних місць: Ужгорода, Середнього, Кузьмина, деяких сіл Мукачівського і Свалявського районів.

На запитання про те, де найкраща публіка, лідер гурту відповідає, що слухачі всюди хороші, головне, щоб вони хотіли слухати пісні і приходили на концерти з власного зацікавлення. Зірковою хворобою гурт теж не хворіє, вона підходить для надання шарму молодим виконавцям, хоча музиканти визнають, що для підтримки форми вона корисна.

Офіційний сайт гурту http://rock-h.com.ua/

Наталія Каралкіна

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат