Прокуратура закінчила слідство щодо осіб, які створили «приватний кордон» із Угорщиною

23.11.2019 13:04 КРИМІНАЛ

Ми повідомляли про те, що ще в середині листопада 2017 року в Закарпатті   було затримано Аттілу Горвата, якого підозрювали у створенні так званого приватного кордону з Угорщиною, через який йшла контрабанда.

На затримання Аттіли Горвата та його поплічників кинули 300 чоловік особового складу та 70 одиниць спецтехніки. Та, як виявилося, силовики лише налякали місцеве населення. Така собі демонстрація сили, у якій було   більше пафосу, ніж результату.

Такої ж думки був і тодішній голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, який   розкритикував спецоперацію силовиків.

Більше того, Аттілу Горвата спочатку посадили у СІЗО, але потім суд відпустив його під домашній арешт.

Військова прокуратура, яка веде справу, подала апеляцію на таке рішення суду. Але у Львові апеляційний суд розглянув скаргу прокуратури і... залишив усе без змін. Таким чином, Аттіла Горват, якого назвали «власником приватного кордону», залишався під нічним домашнім арештом.

Окрім того, по тій же справі було обвинувачено чиновницю Держ­геокадастру, яка нібито виділяла земельні ділянки вздовж кордону з Угорщиною під приватних осіб і потім ці ділянки «скупив» Аттіла Горват. Згодом прикордонники таки змогли повернути у власність держави згадані ділянки.

Весь цей час протягом двох років Військова прокуратура Західного регіону проводила слідство і лише зараз справу передали на розгляд суду.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат