Убивство директора ужгородської взуттєвої фабрики: подробиці

20.10.2017 13:59 КРИМІНАЛ

16 жовтня, близько 10.00 у власному кабінеті було застрелено гендиректора ужгородської взуттєвої фабрики Андраніка Нікогосяна.


Cпочатку про вбивство повідомили місцеві ЗМІ. Незабаром поліція підтвердила цю інформацію, опублікувавши фото і відео з місця події. В. о. начальника слідчого відділення поліції Ужгорода Богдан Степанов на відео поліції розповів, що про подію заявив начальник охорони підприємства, який подзвонив у поліцію близько 10.30.

Прибулі на місце події поліцейські з’ясували, що у двох ужгородських підприємців почався конфлікт, під час якого один із них дістав вогнепальну зброю і чотири рази вистрелив у потерпілого. У результаті стрілянини гендиректор підприємства помер на місці. Поліція також підтвердила, що підозрюваного у вбивстві затримали на місці події і доправили до відділення.

У повідомленні поліції йдеться, що загиблому було 54 роки, його вбив 59-річний чоловік. Поліціянти вилучили з місця вбивства пістолет калібру 7,65 мм із одним патроном, із якого стріляв підозрюваний, і направили на експертизу.

Як йдеться на сайті Союзу вірмен України, Нікогосян був представником цієї організації в Закарпатській області. За даними ЗМІ, він родом із вірменського міста Апаран. Нікогосян також був майстром спорту СРСР із боксу. ЗМІ пишуть, що взуттєва фабрика Нікогосяна ТОВ «Апаран» виготовляла замовлення для відомих брендів — Hugo Boss, Ricosta, Pierre Cardin, Caparrini, Bali і Burberry.

Що відомо про підозрюваного

У сюжеті каналу «Інтер» йдеться про те, що у вбивстві Нікогосяна підозрюють його колишнього бізнес-партнера Вардана Товмасяна, з яким вони в 1990-х разом відкрили взуттєву фабрику в Ужгороді. Вони часто з’являлися разом на спільних соціальних акціях.

За даними ЗМІ, Вардан Товмасян — голова Союзу вірменської культури на Закарпатті «Арарат», зареєстрованого у 1996 році. Був ініціатором відкриття недільної школи в Ужгороді для вірменської громади на базі загальноосвітньої школи № 3, а також хачкар — пам’ятного знака, присвяченого сторіччю геноциду вірмен в Османській імперії, що викликало невдоволення азербайджанської громади області.

Мотиви?

У сюжеті «Інтеру» є коментар наближеного до Нікогосяна і Товмасяна   підприємця Василя Маняка.

«Ардо був завжди таким імпульсивним, вибуховим, а Вардан — це символ такого... ну, російською «хладнокровия» Він завжди був виваженим, витриманим. Між ними дійсно були протиріччя», — зазначив Маняк у коментарі каналу.

Наразі чоловікові оголошена підозра за ст. 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство, яка передбачає до 15 років позбавлення волі. 18 жовтня Ужгородський міськрайонний суд вирішив взяти підозрюваного під варту на 60 діб без можливості вносити заставу.  

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат