У передсмертному листі генпрокурору суддя Животов назвав, через кого зважився на самогубство

13.10.2016 18:43 КРИМІНАЛ

Громадська активістка Лариса Ступак повідомила в соцмережах, що закарпатський суддя Євген Животов перед спробою самогубства написав листа генпрокуророві Юрієві Луценку.

Зі слів Лариси Ступак, у цьому листі суддя Євген Животов звинувачує в тиску військового прокурора Закарпатської області Олега Ціцака, пише ProZak.info.

Звертаючись до генпрокурора Юрія Луценка, Ступак написала: «Суддя Євген Животов написав звернення до генерального прокурора. Юрій Луценко, вам відомо про це? Ви читали те звернення судді Ужгородського апеляційного суду Є. Животова до вас? Якщо ні, то прочитайте його, будь ласка! Поки воно ще є у справі... У нас з кримінальних проваджень масово та системно зникають головні речові докази. Це нормальне явище. Жоден обласний прокурор навіть вухом не поворухне, коли заявити йому про це. Забезпечте, будь ласка, збереження важливого доказу у кримінальній справі за ст. 120 (доведення до самогубства), адже прокурорські діловари зроблять все можливе, аби саме цей доказ зі справи зник», цитує громадську активістку ProZak.info.

Лариса Ступак повідомляє, що мала розмову з дружиною судді Євгена Животова і переконує, що на суддю чинив тиск обласний військовий прокурор Олег Ціцак.

«Зі слів дружини судді Є. Животова, Людмили, з якою я спілкувалася сьогодні, напередодні нещастя, яке сталося з суддею, на нього тиснув, шантажував та викликав до себе прокурор військової прокуратури Олег Ціцак. Суддя ходив до нього не один. З ним був ще один суддя.

Що відбувалося під час тієї зустрічі, ви дізнаєтеся з тексту звернення до вас. Нічого доброго.

Напередодні була ще й провокація хабара. Це звичний, відомий закарпатцям прийом військової прокуратури (до речі, саме за статтею 370 КК «Провокація хабара» вже відкрито одне кримінальне провадження стосовно прокурорів військової прокуратури Іршавським войськкомом Ю. Богданом). Але суддя, за повідомленням рідних, хабар не взяв. Однак кримінальну справу стосовно нього Ціцак таки відкрив. Ось тоді й почалося справжнє пекло для судді. Яке у подальшому призвело до пострілу в скроню», — пише Лариса Ступак.

Як повідомлялося раніше, суддя Євген Животов учинив спробу самогубства, вистріливши собі в скроню з травматичного пістолета. Суддя залишився живим, але з травмою головного мозку перебуває в лікарні у важкому стані.

Коментарі :


14.10.2016 15:46 мункач

ціцак, то людина клану Балог, є мільйонером і основні статки заробив дякуючи мукачівській криші. Нагляк і безпредєльщик, скоро подавиться.


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат