Власник ресторану, де масово потруїлися люди, готовий надати їм матеріальне відшкодування

02.09.2016 15:04 КРИМІНАЛ

У понеділок 29 серпня власник готельно-ресторанного комплексу «Прага» Юрій Бережник дав офіційну прес-конференцію, де навів свої аргументи щодо масового зараження в його ресторані сальмонельозом.


За його словами, офіційних результатів від СЕС досі немає, тож говорити про причини отруєння зарано. Він попросив вибачення за «дуже неприємний інцидент, який мав місце» «Ми хотіли зробити це ще раніше, але я весь час чекав, що будуть якісь результати офіційні, але результатів ми не маємо по сьогодні, — заявив Бережник. — У ЗМІ зараз з’являється неофіційна інформація, її коментувати я не хотів, але час іде... Тому ми вибачаємося незалежно від результатів експертизи».

Він також запевнив, що готовий говорити з потерпілими щодо матеріального відшкодування і плати за медичне обслуговування. «Мусується ситуація, що потерпілі хочуть судитися. Судів ми не боїмося, — сказав Бережник. — Натомість я пропоную людям компенсацію і готовий тим людям, які мають підтвердження з лікарні, чеки про придбання медикаментів, компенсувати витрати. Але якщо хтось хоче заробити на біді, то без судів ми обходитися не будемо».

Власник готельно-ресторанного комплексу спростував інформацію про відсутність санітарних книг у працівників кухні та сертифікатів якості на придбані продукти. «У 12 людей, яких перевіряли, 10 санкнижок були на місцях. Дві книжки були в поліклініці і їх згодом донесли. Документи про купівлю продуктів ми принесли в СЕС», — сказав він.

За його словами, не можна бути стосвідсотково впевненим у якості продуктів із ужгородських магазинів. Там не завжди можуть надати сертифікати на товар, отримати їх непросто. Зазвичай їх дають через день-два, під час вихідних узагалі не видають. Так само немає впевненості в тому, що постачальники і фірми, які продають продукцію, користуються справжніми сертифікатами. Тож часто доводиться купувати кота в мішку...

Як можливу причину отруєння Бережник назвав продукти, принесені на святкування самими клієнтами. Такими були торти, риба, ікра... Звісно, про жодні сертифікати на ці продукти не йдеться, їх ніхто не бачив. «І я не маю гарантії, що не занесли вони цю нечисть сюди. Я думаю, що варто зібрати всіх рестораторів і зробити заяву: якщо ви не хочете, щоб такі ситуації були надалі, то припиняйте поводитися у 2016 році, як поводилися у 81-му. Я думаю, що якщо ви запитаєте когось із наших колег, то в них будуть ті самі проблеми», — наголосив власник ресторану.

Тим часом за даним фактом Ужгородська прокуратура вже проводить перевірку. Відомості про подію внесено до журналу єдиного обліку правопорушень та розпочато перевірку за фактом отруєння людей, інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Коментарі :


 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Квітень
Січень
Лютий
Березень
Квітень
Травень
Червень
Липень
Серпень
Вересень
Жовтень
Листопад
Грудень
2025
1950
1951
1952
1953
1954
1955
1956
1957
1958
1959
1960
1961
1962
1963
1964
1965
1966
1967
1968
1969
1970
1971
1972
1973
1974
1975
1976
1977
1978
1979
1980
1981
1982
1983
1984
1985
1986
1987
1988
1989
1990
1991
1992
1993
1994
1995
1996
1997
1998
1999
2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
2025
2026
2027
2028
2029
2030
2031
2032
2033
2034
2035
2036
2037
2038
2039
2040
2041
2042
2043
2044
2045
2046
2047
2048
2049
2050
НдлПндВтрСрдЧтвПтнСбт
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат