Гастролерів із Одеси,   які викрадали автомобільні   номери, спіймали

16.01.2015 14:13 КРИМІНАЛ

Злодії повертали викрадене за 2 тис. грн.

За одну ніч на території Перечинського та Великоберезнянського районів із понад двох десятків автівок викрали номерні знаки. Потерпілі власники автомобілів почали звертатися до міліції. Відповідні заяви чи не щогодини надходили до чергової частини, повідомляє СЗГ УМВС України в Закарпатській області.

Викрадалися номерні знаки з транспортних засобів з іноземною реєстрацією. Мета проста — нажива. Крадії, цупивши номери, ховали їх неподалік автомобілів (у каналізаційних люках, підвалах, під’їздах, просто закопували у сніг), залишаючи контактний номер телефону на лобовому склі. Далі в телефонному режимі пропонували повернути викрадене за винагороду 2 тис. грн. Як тільки гроші надходили на картку, крадії розповідали, де сховані номерні знаки. Один із постраждалих Михайло Барник із Перечина на своїй сторінці у Facebook повідомив про те, що теж залишився без номерів. Однак йому пощастило трохи більше, ніж іншим, він зумів відшукати свої номерні знаки та ще п’ять комплектів із інших автівок. Власники автівок на словацьких номерах найбільш уразливі у цьому сенсі, адже їм необхідно робити перетин кордону, тому більшість таки пристають на вимоги викрадачів і перераховують гроші за власні номери, не звертаючись до правоохоронців.

Що стосується дій міліції, то всі необхідні оперативно-слідчі дії з метою встановлення осіб зловмисників дали результат. Через кілька днів після нашумілих численних викрадень номерів правоохоронці повідомили, що затримали злодіїв. Це двоє чоловіків із Одеси. На їхньому рахунку щонайменше викрадення сотні номерних знаків з автівок по всій Закарпатській області... Як стало відомо згодом, зловмисників «взяли» через дві години після того, як вони скрутили з машин три чергові номери. Самих крадених номерів хитрі злодії при собі не мали, зате в них знайшли записник, де все було скрупульозно записано: де, з якої машини зняли номери, де їх заховано тощо. У справі проходять два мешканці Одеси віком 27 і 29 років. Обидва раніше судимі, один за пограбунок, інший за крадіжки. Спершу одесити приїхали на Закарпаття на машині, відслідкували ситуацію і ще до нового року почали красти номери з машин. Відтак повернулися додому в Одесу, а після нового року знову приїхали до нас на «гастролі». Складність затримання злодіїв полягала в тому, що ті надовго ніде не затримувалися, ночували по різних готелях у різних районах області. Тобто щодня міняли своє місце дислокації. Попалися ж вони в Чопі, де пересувалися в найнятій машині. Слідство повинне встановити можливих спільників затриманих злодіїв.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат