Міліція затримала розбійну   банду, яка 6 разів нападала   на закарпатців зі зброєю

Володимир Павлюх, СЗГ УМВС України в Закарпатській області 26.09.2014 15:54 КРИМІНАЛ

На рахунку зловмисників — щонайменше 6 розбійних нападів із застосуванням зброї   та 8 крадіжок, скоєних у Тячівському й Хустському районах. Серед бандитів виявилися і двоє колишніх десантників…Ця добре організована й законспірована банда діяла протягом двох років.


Як розповідає начальник управління карного розшуку закарпатської міліції полковник Василь Лешко, у червні 2012 року вони скоїли свій перший розбійний напад на підприємця   в селі Тячівка Тячівського району. Тоді бандити з капюшонами на головах перегородили водієві, що повертався ввечері додому, дорогу дротом, а коли той вийшов із машини, напали на нього, «відключили» й забрали понад 35 тисяч гривень.

А наприкінці грудня в тій же Тячівці стався новий розбійний напад. З оселі місцевого підприємця бандити забрали гроші в сумі близько 200 тисяч гривень.

У листопаді 2013 року було скоєно розбійний напад на
підприємця з сусіднього села Бедевля Тячівського району, який займається виготовленням меблів. Бандити забрали 120 тисяч гривень.

Наступного разу ця банда в березні 2014 року напала на настоятеля монастиря в тій же Бедевлі. Від жертви забрали 60 тисяч гривень, тисячу доларів, а також різний церковний посуд.

А затримали бандитів цими днями «на гарячому» — після скоєння ними чергового розбійного нападу, цього разу в селі Рокосово Хустського району, де вони відібрали від жертви 5200 гривень. У машині зловмисників міліціонери знайшли гроші, маски, бойовий пістолет калібру 7,65 мм імпортного виробництва, ніж.

Наразі заарештовано чотирьох учасників банди. Це мешканці Тячівського й Хустського районів віком 23—25 років. Ніхто з них раніше не притягався до кримінальної відповідальності. Всі вони активно займаються спортом.

Під час обшуків у бандитів вилучено речові докази практично по всіх злочинах: золоті речі, апаратуру, зброю. Всіх зловмисників заарештовано.

«Я клопотатиму про відзначення правоохоронців перед міністром внутрішніх справ України. Цьогоріч це найбільш резонансне затримання такої серйозної бандитської групи на Закарпатті і я вдячний їм за пророблену титанічну роботу, яка увінчалася успіхом», — сказав   начальник УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Сергій Шаранич.  

Володимир Павлюх, СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат