Словаки застрелили провідника нелегалів з Жорнави

Василь Козак 08.08.2014 15:41 КРИМІНАЛ

Інцидент із застосуванням вогнепальної зброї стався на українсько-словацькому кордоні неподалік Великоберезнянського району. Камери спостереження, встановлені в прикордонному лісі словацькими поліцейськими, зафіксували пересування групи осіб — п’яти нелегалів (пізніше з’ясувалося, що це були громадяни В’єтнаму) та провідника, у котрого в руці був обріз мисливської рушниці.


На місце виїхала група перехоплення, в ході затримання нелегалів виникла перестрілка, внаслідок якої провідник був важко поранений і незабаром помер на місці. Убитий виявився чоловіком із с. Жорнава Великоберезнянського району Іваном В. Раніше він був засуджений українським судом за переправлення нелегалів і відсидів три роки. Крім того, як заявив невдовзі після інциденту міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Калиняк, Іван В. рік тому вже був учасником перестрілки зі словацькими поліцейськими під час переправлення нелегалів, але зумів утекти й сховатися на українській території.

Як стало відомо редакції зі своїх достовірних джерел, загиблий регулярно займався «бізнесом» на нелегалах, при цьому на відміну від інших переправників завжди носив із собою зброю. Він неодноразово стикався зі словацькими поліцейськими, що охороняють кордон, погрожував їм зброєю й поводився дуже зухвало. Цього разу словаки, побачивши на камері «старого знайомого» зі зброєю і знаючи його норов, імовірно, влаштували засідку, яка закінчилася смертельним результатом. Мешканці Великоберезнянського району кажуть, що разом з Іваном В. того разу були ще два помічники, яким після початку перестрілки вдалося втекти назад в Україну.

Василь Козак

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат