Хабарників, порушників   і гвалтівників у області   побільшало

Людмила Федоришина 15.03.2013 14:13 КРИМІНАЛ

Днями відбулася перша прес-конференція головного міліціонера області Василя Варцаби. Генерал-майор міліції пообіцяв зустрічатися з журналістами частіше — раз на місяць. Інформуючи про рівень злочинності в області, начальник УМВС України в Закарпатській області констатував, що загалом рівень злочинності в Закарпатті нижчий за загальноукраїнський на 11 %. Відсоток розкриття злочинів на сьогодні складає
82 %. Попри це за два місяці нинішнього року вдалося також розкрити 123 злочини минулих років.


Василь Варцаба констатував також, що у краї зросла кількість хабарів. Порівняно з аналогічним періодом минулого року фактів хабарництва стало більше на 33 %. За словами головного міліціонера області, середня сума хабарів складає 11 тис. грн.

Зі скоєних цього року вбивств усі розкриті. За словами головного міліціонера, таких було 6. Загалом маємо 27 нерозкритих вбивств із попередніх років. Що стосується резонансного вбивства власника турфірми, якого застрелили серед білого дня в одному з ужгородських під’їздів, Василь Варцаба повідомив: «Вже встановлено особу виконавця вбивства. Є підозрюваний замовник. Ці люди не з Закарпаття. Потрібно трохи часу, щоб завершити цю справу». Також розкриті всі згвалтування. Таких за два місяці було 8.

Стосовно ДТП, то головний міліціонер області відзначив зростання їхньої кількості в області на 11 % порівняно з аналогічним періодом минулого року. За два місяці зафіксовано 68 аварій. На дорогах області під час ДТП загинули 14 осіб. Торік смертельних випадків було 10. У 12 випадках водії зникали з місця пригоди. Кількість порушників правил дорожнього руху теж зросла. Загалом працівниками ДАІ таких було виявлено понад 7 тисяч. Це на 66 % більше, ніж торік.

Коментуючи питання кількості підпалів у області, начальник УМВС України в Закарпатській області генерал-майор міліції Василь Варцаба зазначив: «У нас стало модно палити машини». Однак, за його словами, міліція працює над тим, аби ліквідувати цю проблему. Створена спеціальна слідчо-оперативна група, яка займається виключно підпалами. «Я щотижня зустрічаюся з цією групою і контролюю їхню роботу. На сьогодні вже розкрито два цьогорічні підпали і один підпал авто минулого року. Відповідні особи затримані й перебувають у СІЗО», — зазначив головний міліціонер області.

Людмила Федоришина

ТЕГИ : Василь Варцаба

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат