Чи поставлено крапку у справі Гонгадзе?

01.02.2013 16:13 КРИМІНАЛ

Суд виніс рішення щодо Олексія Пукача, який убив журналіста Георгія Гонгадзе. Пукача визнали винним і присудили до довічного ув’язнення. Щоправда, всім зрозуміло, що Пукач лише виконував завдання згори, тому дивно, що суд не став розглядати це питання. Навіть сам Пукач після оголошення вироку визнав у суді, що готовий сидіти лише у випадку, якщо разом із ним за гратами будуть тодішній президент Кучма та тодішній глава його адміністрації Литвин.


«Я все розповів під час слідства і суду... Тому запитайте про мотив і наміри в Литвина і Кучми», — сказав журналістам екс-генерал Пукач, якого щільним кордоном оточували співробітники спецпідрозділу СБУ.

За словами ж суддів, екс-генерал міліції Пукач визнав, що виконував усні накази колишнього міністра внутрішніх справ Кравченка. «Олексій Пукач стверджує, що всі розпорядження стосовно Гонгадзе отримував від Юрія Кравченка, який про виконання наказів доповідав іншим посадовим особам держави», — зачитала суддя. Хто ці посадові особи, у вироку суду не згадується і, судячи з усього, суд не досліджував, чому Олексій Пукач виконував злочинні накази, якими були його мотиви і особиста зацікавленість у скоєнні злочину.

Натомість адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко сказала, що Олексій Пукач на попередніх допитах у суді згадував про екс-президента Леоніда Кучму, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, тодішнього голову адміністрації президента Володимира Литвина, а також тодішнього першого заступника міністра внутрішніх справ Миколу Джигу. Захисники сказали, що, на їхню думку, є всі підстави для додаткового розслідування справи про замовників убивства, а також обставини загибелі Юрія Кравченка, смерть якого слідство назвало самогубством.

Оскільки вирок включав свідчення раніше засуджених підлеглих Олексія Пукача — співучасників вбивства, а також самого екс-генерала, то деякі епізоди справи присутні в судовій залі слухали кілька разів. І це були найжахливіші епізоди — подробиці про викрадення Георгія Гонгадзе, знущання над ним, убивство, спалення тіла, відтинання голови і переховування трупа.

У той же час суд навів покази Олексія Пукача про те, що він нібито не хотів убивати журналіста. «Підсудний доводив, що вбивство було нещасним випадком. Він твердив, що за посадою володів інформацією, що дії журналіста шкодять державі, що він є іноземним шпигуном. Пукач сказав, що не мав наміру вбивати Гонгадзе, але під час його побиття і знущань не міг оцінити своїх дій», — ідеться у вироку суду.

Наразі захист Пукача оскаржуватиме вирок, так само апеляцію подаватиме і захист вдови Георгія Гонгадзе. Цілком можливо, що буде дорозслідування справи і Кучму з Литвином просто тримають на гачку.

Коментарі :


02.02.2013 16:57 Снайпер Львывська обл.

Гонгадзе колись навіть був в нашому місті Дрогобичі,що на Львівщині!На одній з будівель встановлена дошка пошани йому.Ясно,що ПУКАЧ,козел отпущєния.Кравченка завалили,щоб не йшов свідчити проти Кучми і Литвина!Крапка ще не поставлена,але особисто бачу толку тут не буде!Думав,що той плівочник МЕльниченко порядний чувак,а то ЧМО кончене!Укоаіна стала УРКАіною,який ви хочете тут спостерігати порядок?То все галіматья!Народ виживає на 1 000 !!!!!!гриваків в місяць,але ім це подобається.Постійно тут трублять - аби не гірше!БИДЛО І В АФРИЦІ БИДЛО!!!!Ось так і живемо!Що робити?Валити з АКМа!


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат