Київські правоохоронці   допомагатимуть у розшуку   закарпатських автомобільних паліїв

Василь Козак 20.09.2013 18:20 КРИМІНАЛ

Підпали автівок дісталися глибинки. У ніч на неділю в Міжгір’ї запалали відразу два автомобілі — «Деу-Ланос» та УАЗ-3512, що належать місцевому підприємцю. Легковик і позашляховик стояли в дворі й запалали о 4-й ранку.


Викликані пожежники погасили вогонь, проте автомобілі сильно обгоріли, прямі збитки склали 85 тисяч гривень.

За інформацією обласного управління ДСНС, найвірогідніша причина пожежі — умисний підпал.

А в ніч на вівторок підпалили Hyundai Tucson сільського голови с. Лопухів Тячівського району Михайла Фіцая. О 3.15 ночі невідомі пробралися в його двір, облили машину бензином і кинули на неї запалену губку. Пожежу вдалося локалізувати й погасити власними силами, міліція вилучила з місця обгорілу губку й сліди бензину. Виявити паліїв за гарячими слідами не вдалося.

Постійне зростання кількості умисних підпалів автомобілів не може не вражати. Якщо в 2010 р. в області було всього 6 таких злочинів, то в 2011-му — 12, у 2012-му — 20, а тільки за вісім місяців цього року — 26. Цю цифру на початку минулого тижня озвучив начальник обласного УМВС Василь Варцаба. Часті підпали призвели до того, що розташовані на Закарпатті страхові компанії підвищують вартість страхування автомобілів, чого немає в жодній іншій області України. Півтора тижня тому МВС у відповідь на звернення Геннадія Москаля створило робочу групу з числа співробітників Головного слідчого управління, Департаменту карного розшуку та Головного управління по боротьбі з оргзлочинністю, яка приїде в Ужгород для надання методичної та практичної допомоги місцевим оперативникам.

Василь Козак

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат