Класична телефонна афера, на яку попалася пенсіонерка, завдяки правоохоронцям зазнала краху

06.09.2013 17:07 КРИМІНАЛ

«РІО» неодноразово інформувала читачів про оборудки телефонних шахраїв, які за простою схемою досі продовжують наживатися на закарпатцях.


Схема виглядає приблизно так: вам телефонують із невідомого номера, представляються працівником міліції й розповідають, що ваш родич наразі затриманий за злочин, але є шанс уникнути кримінальної відповідальності,   перекинувши відповідну суму грошей на банківський рахунок.

Днями правоохоронці зафіксували черговий факт телефонного шахрайства. Цього разу на гачок попалася 63-річна пенсіонерка. «Вашого сина затримали працівники міліції за перевезення наркотиків через кордон. Йому загрожує ув’язнення. Аби владнати питання з правоохоронцями, необхідні гроші. Терміново перерахуйте 8000 гривень на вказаний рахунок і нікому нічого про це не кажіть», — такі слова почула літня жінка по телефону від невідомого чоловіка, який представився капітаном міліції Рудаковим.

Пенсіонерка відразу зібрала всі свої заощадження і через найближче відділення банку перерахувала гроші на вказаний рахунок.

«Лише після того, як жінка переказала кошти, вона здогадалася зателефонувати синові. Чоловік був здивований розповіддю схвильованої матері й повідомив, що у нього все гаразд і ніяких проблем із правоохоронцями він не має. Тоді ужгородка звернулася за допомогою до міліції. Особа зловмисника наразі встановлюється», — коментує начальник Ужгородського міськ­відділу міліції Євген Калитич.

На щастя, завдяки роботі правоохоронців та відносно вчасній заяві пенсіонерки в міліцію перераховані гроші до псевдокапітана міліції не потрапили: рахунок був вчасно заблокований працівниками банку після звернення потерпілої в міліцію.

Начальник УМВС України в Закарпатській області, генерал-майор міліції Василь Варцаба з цього приводу зазначив: «Звертаю увагу закарпатців, особливо літніх людей, будьте обережні, не піддавайтеся на шахрайські махінації! Такі дзвінки потрібно ігнорувати, після чого одразу повідомляти в міліцію. Ваше повідомлення допоможе оперативно знайти злочинця та збереже кошти».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат