У Мукачеві правоохоронці   виявили пенсіонерів   із «липовими» посвідченнями ветеранів війни

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС 06.09.2013 16:55 КРИМІНАЛ

Працівники Державної служ­би боротьби з економічною злочинністю Мукачівського міськвідділу міліції викрили ряд фактів підробки посвідчень «Ветеран війни — учасник бойових дій», повідомляє СЗГ УМВС України в Закарпатській області.


Ветерани війни, учасники бойових дій мають ряд пільг, зокрема 75%-ну пільгу на оплату комунальних послуг, щорічну матеріальну допомогу, санаторно-курортне лікування, часткову оплату за медичні препарати, проїзд на різних видах транспорту, надбавки до пенсії, настання пенсійного віку швидше на 5 років.

Правоохоронцям вдалося викрити мешканців Мукачева, які незаконно користувалися цими пільгами протягом тривалого часу, пред’являючи «липове» посвідчення учасника бойових дій, вимагали до себе особливого ставлення.

Розгадати схему, за якою псевдоучасники бойових дій отримали ці фальшиві посвідчення, правоохоронцям було непросто. Адже саме посвідчення не містило сфальсифікованих печаток чи інших підроблених даних. Сфабриковані відомості про участь осіб у бойових діях починалися з документації, яка зберігається у військкоматах та записана у військових квитках. Адже запис про участь у бойових діях є обов’язковим для осіб, які насправді були учасниками бойових дій.

Мукачівські правоохоронці наразі викрили три справи стосовно зловмисників, які умисно підробили посвідчення й користувалися статусом учасника бойових дій. Ці справи вже на розгляді в суді. Ще одному недобросовісному пенсіонерові слідчим міськвідділу оголошено про підозру. Окрім того, зафіксовано два факти з явними ознаками підроблення посвідчення за згаданою вже схемою. Проте правоохоронці підозрюють, що це далеко не повний список тих осіб, які користуються підробленими документами.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат