Власник ресторану, з вини якого   загинула школярка, має всі шанси уникнути кримінального покарання

Василь Козак 14.06.2013 13:53 КРИМІНАЛ

У липні минулого року «РІО» розповідала трагічну історію, що сталася в Ужгороді на річці Уж. Дві подруги-школярки, котрі відпочивали на пляжі біля ресторану «Венеція», зайшовши на мілководдя, були уражені електричним струмом від насоса, що подавав воду з річки в надувний басейн.

Одна з дівчат незабаром померла в реанімації (їй не виповнилося й 16), друга, на щастя, вижила. За фактом було порушено кримінальну справу. За інформацією процесуального прокурора у кримінальному провадженні Іллі Ільчука з Прокуратури Закарпатської області, власникові ресторану й надувних басейнів, біля яких був встановлений електричний насос, оголосили про підозру у вчиненні вбивства з необережності однієї дівчини, а також заподіянні середньої тяжкості тілесних ушкоджень внаслідок ураження електрострумом другій дівчині.

Досудове слідство все ще триває, однак у підозрюваного є всі шанси уникнути кримінальної відповідальності. За словами І. Ільчука, власник ресторану надав у прокуратуру нотаріально засвідчене клопотання від свого імені та від імені потерпілих про примирення сторін. Крім того, у кримінальному провадженні є документи про те, що він відшкодував сім’ям школярок заподіяну шкоду. Ст. 46 Кримінального кодексу передбачає звільнення від кримінального покарання особи, яка вперше вчинила злочин невеликої тяжкості, якщо вона примирилася з потерпілими й відшкодувала їм завдані збитки. Зараз вивчається можливість застосування цієї норми шляхом внесення відповідного клопотання до суду, хоча остаточного рішення поки що не винесено.

Між іншим, ч.1. ст.119 Кримінального кодексу (вбивство з необережності) передбачає обмеження або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років. За кримінальною класифікацією цей злочин вважається злочином не невеликої, а середньої тяжкості.

Василь Козак

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат