Закарпатський митник за один із найбільших хабарів за рейтингом Forbes.ua дістав умовне покарання

14.06.2013 13:50 КРИМІНАЛ

Днями Forbes.ua вибрав кримінальні справи з найбільшими розмірами хабарів, які були передані до суду в 2012-му — I кварталі 2013 року. 4-те місце у списку посів закарпатський митник, який торік взяв хабар у 17 800 доларів. Начальник митного поста Чопської митниці вимагав і отримав хабар за вирішення питань з оформленням вантажу на своїй ділянці.


Наступного дня прес-служба прокуратури в Закарпатській області стосовно рейтингового хабарника повідомила, що його було засуджено до 5 років позбавлення волі.

«Вину митника прокуратура в суді повністю довела. Проте, врахувавши всі пом’якшувальні обставини, суддя Ужгородського міськрайонного суду призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної митної служби, установах, підприємствах та організаціях державної та комунальної власності, пов’язаних із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господар­сь­ких функ­цій. Таким чином, уже колишнього митника буде звільнено від відбування основного покарання, якщо він протягом   трьох років іспитового строку не скоїть нового злочину.

Винним у суді визнано й особу, яка дала хабара. Йому суд також призначив покарання — 5 років позбавлення волі з іспитовим строком у два роки. Вирок уже набув законної чинності», — йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Закарпатської області.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат