У колишньому СІЗО нині відбувають покарання 20 довічників

14.06.2013 13:11 КРИМІНАЛ

УМВС у Закарпатській області організувало похід до Закарпатської установи виконання покарань № 9 із метою «виховних» функцій.

Старший оперуповноважений у особливо важливих справах ВКМСД УМВС Андрій Курта організував «екскурсію» неповнолітнім юнакам та дівчатам, які вже скоїли злочини і перебувають на обліку в міліції. Щоб не тягнуло більше до порушень закону, міліціонери спільно з керівництвом установи виконання покарань вирішили показати, в яких умовах потім доводиться проводити час покараним злочинцям, повідомляє сайт «Нове Закарпаття».

Ще досі Закарпатську установу виконання покарань № 9, яка в Ужгороді на вул. Довженка, за звичкою називають СІЗО, хоча віднедавна вона вже змінила назву. Як повідомив заступник начальника цієї установи Владислав Вербич, зараз тут навіть є камери для довічно ув’язнених. «Для таких у нас спеціальні приміщення, які перебувають під особливою охороною. Наразі в установі близько 20 довічників».

Зі слів Владислава Вербича, крім них в установі ще перебувають близько 300 інших ув’язнених, які відбувають певні терміни або очікують на вирок суду. Раніше було понад 500, однак із прийняттям нового Кримінально-процесуального кодексу ув’язнених стало менше. «Зараз багато хто дістає умовні терміни, покарані домашнім арештом, або просто відпущені під заставу, тому ув’язнених менше», — сказав В. Вербич.

Що стосується неповнолітніх, то їх узагалі залишилося лише двоє. Але краще сюди взагалі нікому не потрапляти.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат