Москаль просить притягнути   до відповідальності ужгородського суддю Семерака через затягування справ

12.10.2012 17:27 КРИМІНАЛ

Перший заступник голови парламентського комітету з питань боротьби з оргзлочинністю та корупцією Геннадій Москаль направив депутатське звернення голові Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, судді Верховного Суду України Ігореві Самсіну з приводу резонансної справи про самогубство 10-річного хлопчика, що сталося в Ужгороді в липні цього року.


«РІО» неодноразово інформувала читачів про хід цієї резонансної справи. Нагадаємо, експерти встановили, що незадовго до смерті хлопчика було згвалтовано. У вчиненні цього злочину підозрюється батько дитини Дмитро Бородін, проти котрого порушено кримінальну справу за доведення до самогубства та насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом. Батько хлопчика не вперше притягується до кримінальної відповідальності за подібний злочин. Ще в жовтні 2008 року Ужгородським МВ УМВС проти нього було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 156 (розбещення неповнолітніх), за якою як потерпілі проходили його пасербиця, а також рідний син Дмитро, котрий 6 липня скоїв самогубство. У грудні 2008 року слідство було закінчене, після чого кримінальна справа потрапила на розгляд до заступника голови Ужгородського міськрайонного суду І. О. Семерака. «Вважаю, що нічим невмотивоване затягування розгляду справи І. Семераком є грубим порушенням п. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини та основних свобод, яка гарантує кожній фізичній чи юридичній особі право на розгляд судом упродовж розумного строку справи, в якій вона є стороною, — заявляє Г. Москаль. — Відповідальність за затягування провадження у справі настає в разі нерегулярного призначення судових засідань, призначення засідань із великими інтервалами, невжиття судом заходів щодо дисциплінування сторін у справі, свідків, експертів тощо. Всі ці ознаки наявні в діях заступника голови Ужгородського міськарйонного суду І. Семерака. Більше того, за наявною в мене інформацією, це далеко не єдина справа, розгляд якої безпідставно затягується заступником голови Ужгородського міськрайонного суду.

На моє переконання, невмотивоване затягування судового розгляду справи призвело до того, що потерпіла дитина знову почала регулярно зустрічатися з підсудним батьком. А це у свою чергу викликало умови, які штовхнули хлопчика на самогубство».

Нардеп просить визнати дії І. Семерака такими, що порушують присягу судді, відкрити стосовно нього дисциплінарне провадження і притягнути до відповідальності.

Крім того, Г. Москаль направив схоже звернення прокуророві Ужгорода І. Штефанюку з проханням провести ретельну перевірку органу опіки та піклування, служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ужгородської міськради. До всіх вказаних структур неодноразово надходили скарги та звернення щодо неналежних умов, у яких проживають та виховуються малолітні брати Бородіни — зі школи, від батька дітей, їхніх бабусі з дідусем, а також матері. І всі ці звернення залишилися без адекватного реагування.

Читайте також:
Ужгородський суддя Ігор Семерак відбирає майно у відомого закарпатського художника

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат