21-річна дівчина, щоб позбутися   небажаної дитини, серед ночі в полі сама народила недоношене немовл

Василь Козак 21.09.2012 16:55 КРИМІНАЛ

Дитина померла, а проти матері збираються порушити кримінальну справу за умисне вбивство.

Ця моторошна історія трапилася в ніч на четвер близько півночі. У Свалявський райвідділ міліції подзвонила мешканка с. Неліпино й сказала, що на околиці села з боку поля доносяться якісь крики. На місце виїхали два міліціонери. Через кілька хвилин пошуків вони виявили молоду закривавлену дівчину, що лежала на землі. Біля її ніг валялася перемазана глиною й брудом новонароджена дитина. Міліціонери викликали «швидку», яка доправила обох у районну лікарню. Немовля було ще живе, проте врятувати його, на жаль, не вдалося.

Що стосується дів­чини, то з правоохоронцями вона говорила дуже неохоче. Спочатку стверджувала, що їй 16 років, живе в Мукачеві, поверталася пізно ввечері додому, але не встигла на електричку, а коли несподівано почалися пологи, пішла в поле. Однак деякі обставини свідчили, що дівчина не зовсім щира у своїх словах. Так, на місці пологів міліціонери виявили марлю й ножиці, якими породілля перерізала пуповину. Було очевидно, що вагітна завчасно готувалася до пологів і вирішила народити без свідків.

Як повідомили редакції у Свалявському райвідділі міліції, наступного дня з’ясувалося, що дівчині насправді 21 рік, вона незаміжня й живе в с. Неліпино. На обліку в жіночій консультації з приводу вагітності вона не перебувала, а в поле пішла, щоб позбутися небажаної дитини. Зараз вирішується питання про порушення проти породіллі кримінальної справи за ст. 117 Кримінального кодексу — умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини. Стаття передбачає до п’яти років обмеження або позбавлення волі.

Василь Козак

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат